Strona 138 z 198 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.371 do 1.380 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    Znacznie gorsze sa te milczace wizyty ktore obawiaja sie wyrazic wlasne zdanie, a przeciez ja nie gryze

Wolnosc slowa!!!!!!
    Mówisz, masz...

Doceniam sugestię wydłużenia czasu naświetlania i rozmycia wody. Zdjęcie stanie się ciekawsze, cos zacznie się dziać na pierwszym planie.
    Nie masz w kolorze - chętnie obejrzałbym jak radzisz sobie z balansem bieli To ta strona fotografii z którą nie do końca sobie sam radzę.

Może spróbujesz błysnąć kiedyś chociaż wbudowaną lampką na wprost - może ożywiło by to te kamienie na przodzie?

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Mówisz, masz...

Doceniam sugestię wydłużenia czasu naświetlania i rozmycia wody. Zdjęcie stanie się ciekawsze, cos zacznie się dziać na pierwszym planie.
    Nie masz w kolorze - chętnie obejrzałbym jak radzisz sobie z balansem bieli To ta strona fotografii z którą nie do końca sobie sam radzę.

Może spróbujesz błysnąć kiedyś chociaż wbudowaną lampką na wprost - może ożywiło by to te kamienie na przodzie?

Pozdrawiam AP.
    I o to mi chodzilo...
    Witaj w masakrastycznym swiecie
    Z balansem bieli nie mam problemu, zwlaszcza ze z Raw-u mozna wszystko, albo prawie wszystko wyciagnac, ale idziesz w dobrym kierunku...
    Pomysl z blysnieciem wbudowana lampa nie bardzo mi podchodzi, ale mialam latarke, (aby nie wpasc po kolana do wody) i lekko pojechalam nia po niektorych kamieniach.
    Niestety kolor tego swiatla wyszedl na zdjeciu fatalnie, po prostu bardzo niebieski i mimo to iz balans bieli calosci byl ok, to na tych kilku kamieniach efekt mi wyszedl...masakra...
    Aby nie bawic sie za wiele w Ps-e z mazaniem kamyczek po kamyczku, postanowilam przerobic fotke na taki niby BW.
    Poza tym wydaje mi sie, ze w niektorych miejscach szumi, ale jeszcze niegdy nie robilam fotek w takich warunkach tym szklem.
    Bede musiala dalej eksperymentowac.
    Pozdrawiam
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Ostatnie wyglada, jakbys wylazila na brzeg jakiejs wyspy, na ktorej jest wiezienie otoczone drutem kolczastym i wysokim murem.... Brakuje jeszcze tylko krokodylich odciskow lap w tym blocie
    ( w tle jek syren i odglosy szczekania psow... poscig w drodze... tylko dlaczego ty przyplynelas na ta wyspe, a nie odplynelas...? )
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Ostatnie wyglada, jakbys wylazila na brzeg jakiejs wyspy, na ktorej jest wiezienie otoczone drutem kolczastym i wysokim murem.... Brakuje jeszcze tylko krokodylich odciskow lap w tym blocie
    ( w tle jek syren i odglosy szczekania psow... poscig w drodze... tylko dlaczego ty przyplynelas na ta wyspe, a nie odplynelas...? )
    Moze dlatego, ze lubie takie klimaty

Zawsze musi byc tak slodko i piknie...

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    I o to mi chodzilo...
    Witaj w masakrastycznym swiecie
    Z balansem bieli nie mam problemu, zwlaszcza ze z Raw-u mozna wszystko, albo prawie wszystko wyciagnac, ale idziesz w dobrym kierunku...
    Pomysl z blysnieciem wbudowana lampa nie bardzo mi podchodzi, ale mialam latarke, (aby nie wpasc po kolana do wody) i lekko pojechalam nia po niektorych kamieniach.
    Niestety kolor tego swiatla wyszedl na zdjeciu fatalnie, po prostu bardzo niebieski i mimo to iz balans bieli calosci byl ok, to na tych kilku kamieniach efekt mi wyszedl...masakra...
    Aby nie bawic sie za wiele w Ps-e z mazaniem kamyczek po kamyczku, postanowilam przerobic fotke na taki niby BW.
    Poza tym wydaje mi sie, ze w niektorych miejscach szumi, ale jeszcze niegdy nie robilam fotek w takich warunkach tym szklem.
    Bede musiala dalej eksperymentowac.
    Pozdrawiam
    Pewnie to była latarka diodowa.
    A tak tylko na przyszłość do spróbowania - korekta na lampie - 1 - 2 EV i spróbować albo z aparatu albo zdalnie kierując w wybranym kierunku.
    Co o tym myślisz?

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Masz racje Krzysiek, to byla latarka diodowa.
    Tak czy inaczej te ciemna fotke pokazalam, aby troche przyblizyc klimat jaki panowal nad morzem wczesnym rankiem....
    Ja liczylam na ladny wschod slonca i mialam zamiar kierowac aparat w zupelnie innym kierunku...
    Pozniej sie wynioslam z klamotami w strone latarni ale tam tez sie wkurzylam, bo oprocz paskudnej pogody, bylo pelno koczujacych rybakow...dlatego zrobilam fotke z daleka i wrocilam do domu...dalej spac

To co piszesz o lampie, to zwyczajnie musialabym sprobowac.
    Mozna sie rowniez posluzyc latarka, ale wiadomo,ze nie diodowa
    Mam kumpli ktorzy robia cudne zdjecia nocne i pomagaja w tym sobie latarka LED.
    Ostatnio edytowane przez masakrer ; 19.01.11 o 15:53

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Masz racje Krzysiek, to byla latarka diodowa....
    To co piszesz o lampie, to zwyczajnie musialabym sprobowac.
    Mozna sie rowniez posluzyc latarka, ale wiadomo,ze nie diodowa
    Mam kumpli ktorzy robia cudne zdjecia nocne i pomagaja w tym sobie latarka LED.
    LED LED- owi nie równy, każdy rodzaj ma trochę inne widmo i pewnie stąd ten problem z barwą światła.

Pozdrawiam AP.

.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Dzisiaj bedzie cos z szuflady, bo siedze w domu z przetraconym lokciem i nie wiem kiedy bede mogla wyruszyc po nowy material.

Dwie foty z wyscigow "zabytkowch" motocykli.
    To, ze wybralam motocykle to pewnie nie przypadek, bo sama sie wyrabalam na moim i dlatego teraz siedze z przetracona reka..ale co tam niech bedzie.
    Ten z popychem to jeden z najstarszych modeli i kierowcow ktorzy brali udzial w tej imprezie.
    Pozdrawiam
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	moto antigua 1.jpg
Wyświetleń:	99
Rozmiar:	208,4 KB
ID:	42534   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	motos antiguas 2.jpg
Wyświetleń:	98
Rozmiar:	300,6 KB
ID:	42535  

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Prawdziwe motodiabły z nich

Jedynkę troszkę szerzej bym kadrował, ale klimat jest
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Coś nie czuje klimatu. Niby stare, niby cz-b obróbka, ale zbyt idealne i nie pasuje. A na pierwszym ostrosc poszla w ludzi w tle - szkoda :/

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.