Tym razem zamiast blekitnego nieba i sloneczka nad morzem, zapraszam do aragonskiego miasteczka Albarracin.
Niestety pogode mialam barowa, wiec jest szaro i smutno...ale z klimatem.
Pozdrawiam![]()
Tym razem zamiast blekitnego nieba i sloneczka nad morzem, zapraszam do aragonskiego miasteczka Albarracin.
Niestety pogode mialam barowa, wiec jest szaro i smutno...ale z klimatem.
Pozdrawiam![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bardzo klimatycznietrzecie podoba mi się najbardziej
pozdrawiam
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Pierwsze i czwarte MZ, niepotrzebnie "wyprane" z kolorów
Na pierwszym zdaje się było ładne, niebieskie niebo więc dorabianie klimatu chyba niepotrzebne.
Czwarte, przez wypranie kolorów, straciło to co najciekawsze MZ- kolory kwiatów na balkonie. Klimat można było spróbować zrobić światłem
Tak się wymądrzam, bo nie widziałem tego "w naturze", może jednak Ty masz rację![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ja mam wątpliwości do pierwszego zdjęcia.
W pozostałych nie mam specjalnych wątpliwości co do kiepskiej pogody
i barowego klimatu ale w pierwszym niebo może sprawiać wrażenie niebieskiego, jak wnikliwie zauważył Helmuth co by dawało odczucie raczej ładnej pogody![]()
Chyba zmienie nick na "Chmurka", bo sie niezla polemika o pogodzie zaczela.
Helmucie, masz racje, ze na pierwszym zdjeciu niebo nie bylo takie calkiem biale jak na poprzednich, ale i tak padal deszcz i musisz mi wierzyc na slowo.
Owszem to zdjecie moglo przejsc w kolorze, ale mnie sie nie podoba, bo tak jak powiedzial Saboor, wygladalo na pocztowke bez charakteru.
W zasadzie jak teraz patrze na calosc to nawet sie ciesze, ze trafilam na taka a nie inna pogode, bo przynajmniej wyszlo z tego cos innego.
Balkonik z kolorowymi kwietkami tez mi nie lezala swiatla tez nie bylo.
Chyba obrabiajac te zdjecia udzielil mi sie chlodny klimat w jakim zostaly zrobione.
Na poczatku mialy byc w B&W, ale pozniej mialam wlasnie taka "wyprana" wizje do pokazania calosci tego monumentalnego miasteczka i tak zostalo.
Bylam w Albarracin za krotko, ale na pewno wroce tam kiedys wczesna jesienia, albo na wiosne bo wtedy musi byc cudnie i kto wie, moze wtedy bedzie kolor na calego
Igorra, trzecie to tez moje ulubione, ciesze sie ze i tobie przypadlo do gustu.
Droplet, jeszcze jakies watpliwosci co do pogody?
Chetnie podam szczegoly
Saboor, przybij piatke
Bardzo wam wszystkim dziekuje.
Po pierwsze za to, ze tutaj zagladacie i po drugie, za wasze opinie, z ktorymi nie zawsze bede sie zgadzac, ale z ktorych wyciagam wnikliwie wnioski na przyszlosc i dlatego sa one dla mnie bezcenne.
Na kolacje jeszcze kilka obrazkow z tego samego miejsca.
Przyjzyjcie sie na ostatnim zdjeciu w jak dziwny sposob sa zbudowane tamtejsze domy.
Te nieregularnie powstawiane drewniane bele dla mnie maja swoj urok.
Pozdrawiam
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Karramba ale fajne te ostatnie, takie kamienne miastoBardzo klimatyczne kolorki, z ostatniej pierwsza latarenka jest cucuś
Z wcześniejszej 4 balkonik gada.
Dobra pocztówka nie musi mieć "charrrrakteru", ma pokazywać rzeczywistość
Czasem, nadawanie charakteru na siłę, może zdjęcie zepsuć. Rzeczywiście wtedy będzie "inna nie tuzinkowa i nie cukierkowa."
Wyraziłem opinię o tych dwóch fotach i tej wersji będę się trzymał
W pozostałych, tego problemu nie widzę- podobają mi się, szczególnie 2,5 i 6![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA