Strona 11 z 198 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

| OlyJedi Awatar andre77
    Mieszka w
    Samoklęski Kolonia Druga
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    To nie wiem co lepsze zlanie wodą czy iście do pracy . Wracając do kwiatów chodzi o to żeby tło jak najbardziej rozmyć żeby nie przykuwało uwagi a to daje w twoim aparacie zomm x6 i przysłona 2.8 (max aparatu) no i sama musisz się tak ustawić żeby elementy tła były znacznie oddalone od głównego tematu
    Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andre77 Zobacz posta
    To nie wiem co lepsze zlanie wodą czy iście do pracy . Wracając do kwiatów chodzi o to żeby tło jak najbardziej rozmyć żeby nie przykuwało uwagi a to daje w twoim aparacie zomm x6 i przysłona 2.8 (max aparatu) no i sama musisz się tak ustawić żeby elementy tła były znacznie oddalone od głównego tematu
    ....lepsze zlanie woda.....
    Dziekuje za porady do kwiatkow, na pewno jeszcze je pomecze i cos wycisne z mojego Fuji

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Załącznik 15476....jak sie je[ATTACH]Załącznik 15476[/ATTACH]st kobieta pracujaca tak jak ja to niestety nie ma sie czasu w tygodniu na focenie.... Z ublaganiem czekalam na sobote aby sie wybrac w teren i " pocwiczyc"....
    Dzisiaj udalo mi sie namowic meza aby wybral sie ze mna po okolicznych wioskach, aby pokazac Wam troche tutejsze okolice
    Wyruszylismy naszym dwusladem w piekne sloneczne popoludnie, ale niestety po 15 minutach nastapila radykalna zmiana pogody i zamiast sie cieszyc widokami .....musielismy stawac co chwile i szukac schronienia przed burza.... Cos jednak udalo mi sie zrobic..... i to z duzym poswieceniem, bo jak wrocilismy do domu to nie bylo na nas suchej nitki....
    No to zapraszam do kilku obrazkow z folkloru hiszpanskiego
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wodopoj.jpg
Wyświetleń:	287
Rozmiar:	283,8 KB
ID:	15477   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uliczka A.jpg
Wyświetleń:	359
Rozmiar:	479,6 KB
ID:	15480  
    Ostatnio edytowane przez masakrer ; 18.04.09 o 23:14

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    I okienka, ktorych bylo duzo i we wszystkich mozliwych formach....
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	okno 1.jpg
Wyświetleń:	275
Rozmiar:	670,9 KB
ID:	15478   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	okno 2.jpg
Wyświetleń:	256
Rozmiar:	789,6 KB
ID:	15479  

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Uliczki masz tam fajne , okna MZ przeostrzone. A wodopój może tak?:

Nazwa:	Bez_tytułu_1.jpg
Wyświetleń:	244
Rozmiar:	112,5 KB
ID:	15481  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Mozliwe ze wszystko jest przeostrzone, bo jak sie okazalo ja robie na odwrot niz powinnam.....najpierw wyostrzam a pozniej robie reszte...a jak sie okazalo tak nie powinno byc...
    Ale to dobra rada, ktora dostalam od dobrej wrozki i nastepnym razem zrobie wg. jej wskazowek
    Pomijac jednak moje bledy, jak ogladam zdjecia po obrobce w moim kompie, to nie sa takie ostre jak tutaj.......faktycznie w zalaczniku sama widze, ze wygladaja za bardzo wyostrzone....wiec w czym moze byc problem..??
    Natomiast jesli chodzi o Twoja wersje wodopoju Helmuth, to odwrocona mi sie nie podoba wole naturalne odbicie, chociaz glowa w dol... ale to moje osobiste zdanie
    Ostatnio edytowane przez masakrer ; 18.04.09 o 23:33

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    ja się najbardziej cieszę, że będę mógł obejrzeć trochę egzotyki, tej co dla ciebie jest codziennością
    mnie podoba się uliczka:
    https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=15480.jpg
    szkoda oczywiście, że cała nie zmieściła się w kadrze. Zastanawiam się tylko, skoro i tak nie wchodzi w pionie i wystaje niepotrzebnie kawałek dachu to może spróbować w poziomie.
    Pozdrawiam

rocco
    Gość
    Mnie najbardziej na tej stronie podobają się oba okna, fajnie je wypatrzyłaś i pokazałaś.
    "Wodopój" miałem własnie odwrócić ale Helmuth mnie ubiegł
    Mimo to pokażę bo miałem troszkę inny koncept

Nazwa:	wodopoj.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	282,6 KB
ID:	15486  
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 19.04.09 o 08:46

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Uliczka byla bardzo dziwna, bo krotka i wysoko....( innym razem pokarze schodki ktorymi sie do niej docieralo) generalnie cale miasteczko w gore i w dol... Moze masz racje Droplet, ze poziomo byloby lepiej ale tak na szybko, bo zaczynalo padac i nie balam sie o mnie a...o aparat.I niech nikogo nie zmyli to niebieskie niebo , bo w jego obecnosci padalo jak ta lala..

Dzisiaj na dobry poczatek dnia niespodzianka
    Czy ktos wie co to jest?????

Pozdrawiam i zycze milej niedzieli( tym co nie pracuja...) bo ja juz zmykam na dyzur.

Nazwa:	folklor.jpg
Wyświetleń:	211
Rozmiar:	342,2 KB
ID:	15485  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    Dzisiaj na dobry poczatek dnia niespodzianka
    Czy ktos wie co to jest?????
    Zgaduję, wygląda jak cześć prasy. Ciekawe co tym wyciskali, bo mi się wydawało, że ten rejon słynie z mandarynek