Przejmujacy jest obraz oraz opis tego co tam zastalas.
Przejmujacy jest obraz oraz opis tego co tam zastalas.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Dzielna jesteś
Zgadzam się z aieną- ostatni portret naj![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Po po przerwie jedziemy dalej w glab Algierii.
Tym razem zapraszam na wyprawe w Solne Skaly, oddalone 23 km na polnoc od Djelfy.
Ta ciekawoska w dziedzinie geologii, ktora pochodzi z lat 7000-5000 pne, przypomina wygladem krajobraz ksiezycowy.
W wyniku erozji soli kamiennej spowodowanej przez opady deszczu, powstalo to interesujace zjawisko, rzeki "plynacej mlekiem".
Miejscami wygladalo to rowniez niczym biala rafa koralowa, ale sami zobaczcie
0970 - "mleczna rzeka"
0995 - skala solna i "mleczna rzeka"
1079, 1087, 1024 - detale i formy solne we wszystkich postaciach.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
"Mleczna rzeka" swietna, 1087 podoba sie najbardziej.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Masakrer świetne zdjęcia - bardzo mi to przypomina moją wyprawę do Maroka sprzed 4 lat. Maroko jest raczej uważane za względnie bezpieczny kraj dla turysty ale trzeba się liczyć z pewnymi ograniczeniami zwłaszcza dla osób fotografujących i straszną nachalnością Marokańczyków na wszelki zarobek. Prawie każdy chciał mi coś sprzedać, coś pokazać lub zaprowadzić do jakiegoś "super sklepu" - zapewne kuzynaJa sam darowałem sobie wizytę na targu na rzecz jednodniowego safari.
Mam wiele ciekawych zdjęć ale z kompaktu Panasonica - dobry obiektyw tele na pewno by mi wtedy ułatwił wiele ujęć z życia ulicy![]()
Kompozycyjnie i ze względu na kolory najbardziej podoba mi się:
0970 - "mleczna rzeka"
Wydaje mi sie, ze fakt iz robiles zdjecia kompaktem nie ma znaczenia, czasami nawet jest latwiej zblizyc sie do ludzi z malym aparatem niz z takim kamlotem, ktory ja nosilam na szyji
Dlaczego nie zdecydujesz sie na pozkazanie czegos z tego na pewno bardzo interesujacego wyjazdu do Maroka??
Jestem pewna , ze wiele osob chetnie by troche "pozwiedzalo" ogladajac Twoje zdjecia.Pozdrawiam
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Oj! chyba na księżycu nie ma takich kolorów
0995 ładnie pokazuje widok "ogólny" tej mlecznej a raczej solnej rzeki, natomiast 0970 (ładny kadr i kolory ale chyba przeostrzone) zbliżenie na solną/mleczną rzekę, które daje pewne wyobrażenie o tym, czym jest ta "rzeka".
Natomiast z detali, najbardziej mi się podoba 1087. Trochę mi brakuje ostrości na pierwszym planie, co pokazałoby lepiej strukturę osadu soli.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 4.07.10 o 17:17
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA