Obróbka górą.........zdjęcie niczym![]()
Obróbka górą.........zdjęcie niczym![]()
Nooo,artystka z Ciebie teraz pełną gębą -przyznaj się - chyba troszkę pozazdrościłaś Wanilii ostatnich prac,co ?
Całkiem fajne te Twoje próby z nową materią - trzymam kciuki za dalsze poszukiwania własnego stylu.
Jak będziesz wołać B&W,postaraj się jakoś przytłumić te najbardziej rzucające się w oczy wehikuły - zwłaszcza tego vana po prawej(winieta?).
Pozdrawiam.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Ostatnie, jak akwarela...bardzo przemawiaGratuluję
![]()
Nie mam sama dużego doświadczenia w tej materii i nie chcialabym być źle odebrana, ale tekstura którą podłożyłaś to zły wybór moim zdaniem.
Zdjęcie wyglada brudne (nie mylić z postarzonym) i przytłacza zwłaszcza na niebie paproszkami i plamami.
Fajnie że poszukujesz, ale spróbuj to samo z inną teksturą i trybami nakładania warstwy np.nakładką![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 29.03.10 o 19:17
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Przedostatnie zdjęcie z Amsterdamu bardzo fajne. Traktuję je jako swoisty przekładaniec tempa współczesnego życia na tle leniwie płynącego od lat kanału. To z przeróbką mnie nie przekonuje gdyż trzeba by te brzegi pozbawić nowoczesności wtedy jedno z drugim fajnie by sie zgrało.
pozdrawiam Wiejo
Milo mi to slyszec Jasiu. Bardzo dziekuje
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jarek ciesze sie, ze tu zagladasz i bardzo dziekuje za Twoje pouczajace wskazowki (i pomoce naukowe).
Wanili nie zazdroszcze, juz od dawna mam w "szufladce" tekstury, dokladnie odkad Mysikrolik robila z nimi eksperymenty...zapytalam o co z tym chodzi i mi wytlumaczyla, tylko jak do tej pory zadne moje zdjecie nie przekonalo mnie do ich uzycia.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Betako, ten efekt osiagnelam wlasnie nakladaniem warstw, a nie jakims efektem z internetu, ktory automatycznie postarza zdjecie
W zasadzie to moim celem nie bylo jego postarzenie, tylko nadanie mu innej tekstury. Tak jakbys normalne zdjecie wydrukowala na takim starym kartonie... jak sie dobrze przyjzysz to zobaczysz, ze tekstura ktora wybralam to cos w rodzaju domowej roboty papieru (kartonu).
Ale oczywiscie zrobie eksperymenty z innymi i na pewno nie wrzuce tej fotki do szuflady.
Wiejo, Voovo, acidmk, rowniez dziekuje za odwiedziny i skrobniecie kilku slow.
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 29.03.10 o 21:23 Powód: Automatyczne scalenie postów
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Agniesiu, a czy ja napisałam ze użyłaś programu???
Widzę ze bawisz sie teksturą,spróbuj zrobić to samo z inną fakturą (teksturą) ta jest nieładna sama w sobie. Daje zbyt agresywny efekt.
Pamietaj, że zawsze mozesz złagodzić efekt zmniejszając krycie, lub wybierając inny sposób mieszania warstw np. nakładka, jaśniej, mnożenie odwrotnosci itd.
Nakładanie warstw to w pewnym stopniu ruletka, nigdy do końca nie wiadomo c z tego wyjdzie. czasem niektóre teksturey pięknie oddziaływują ze sobą , casem wystarczy zmienić sposób krycia by efekt był zadowalający.
Jakby co- wal jak w dym
Pamietaj jajniki górą- żadnej rywalizacji, tylko przyjaźń- tego nie możemy zgubić!
Całusy!
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...