Przeglądam zdjęcia najlepszych i zawsze widzę piękne kolory otaczającego nas środowiska. Ale ja widzę teraz przeważnie szarości, jest przedwiośnie. Czy takie zdjęcia są brzydkie?
Przeglądam zdjęcia najlepszych i zawsze widzę piękne kolory otaczającego nas środowiska. Ale ja widzę teraz przeważnie szarości, jest przedwiośnie. Czy takie zdjęcia są brzydkie?
Jerzy Filipek
Witam,
Przede wszystkim uwaga ogólna - fotki są w zbyt dużej rozdzielczości, przez co (moim zdaniem) przy wyświetlaniu są przeskalowane i tracą ostrość - będzie lepiej gdy Przeskalujesz je sam i podostrzysz (standard to dłuższy bok 800 pix).
Co do pytania - MSZ zdjęcia nie są brzydkie (wręcz przeciwnie), mają swój klimat i pięknie zagrało wiosenne słoneczko. Niestety fotki dużo tracą gdyż brakuje mi ostrości...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Najładniejsze wg mnie pierwsze..........tylo ta ostrość! Właściwie jej brak.
Całkiem przyjemne.Mają klimat. Tylko ostrość . Postaraj się trochę nad tym popracować.
Dzięki za uwagi i wskazówki.
Przeskalowałem na szer. 700pks.
Podczas wykonywania zdjęcia AF ustawiłem na lewe pole i wycelowałem na konar w lewym dolnym rogu kadru. F 8, ISO 200, czas 1,4s, statyw.
Uważałem ,że ostry powinien być element ekspozycji na pierwszym planie (konar w lewym dole... )
Dzięki
Jerzy Filipek
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 6.04.09 o 00:59
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie