Strona 21 z 61 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 604

Wątek: Fajne polskie Zwierzaki

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Pięknie!
    Brawo.
    Pozdrówka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Zdjęcia zimorodków bajeczne.
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Zimorodek pierwsza klasa !! Takie poświęcenia więc muszą być efekty !!
    Chyba kupię D300 a jak w dalszym ciągu efekty mnie nie będą zadowalać, to znaczy, że się do tego nie nadaję

Sorki za OT

Jedno pytanie czy ten Zimek na ISO500 odszumiony ?? Bo jak nie, to wyrzucam E-3

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta

Jedno pytanie czy ten Zimek na ISO500 odszumiony ?? Bo jak nie, to wyrzucam E-3
    Ten akurat nie ale to miniaturka a sama fotka dobrze naświetlona wiec faktycznie szumu nie ma. Czasami D300 nawet na iso 320 szumi jak są kiepskie warunki. Najważniejsze to dbanie o dobre naświetlenie, nikony mają bardzo dobre światłomierze więc najczęściej nie ma problemów. D300 daje dobre foty nawet przy iso 1600 pod warunkiem właśnie prawidłowego naświetlenia. Dlatego jadę na matrycowym a dwa guziki przy bagnecie mam zaprogramowane na pozostałe: punktowy i cw, szybkie przyciśnięcie i mam 3 foty z różną ekspozycją

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Sławek jeśli można to trochę pomęczę o sprzęt Bo E-3 i 50-200 mnie jakość mało zachwyca w terenie Co prawda wszystko zależy od aparatowego i przyznam, że nie nurkuje pod siatką i nie śpię w czatowniach być może gdybym tak robił miałbym znacznie lepsze efekty!!
    I przyznałbym ze wstydem ,że to ja jestem najsłabszym ogniwem systemu

jaki konkretnie teleobiektyw stosujesz ?? I jakie uniwersalne szło powiedzmy podobne do 14-54 zaczynam się rozglądać w stajni N bo muszę się sam przekonać kto bardziej winny

pozdrawiam !!
    Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 10.08.09 o 09:49

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta
    Sławek jeśli można to trochę pomęczę o sprzęt Bo E-3 i 50-200 mnie jakość mało zachwyca w terenie Co prawda wszystko zależy od aparatowego i przyznam, że nie nurkuje pod siatką i nie śpię w czatowniach być może gdybym tak robił miałbym znacznie lepsze efekty!!
    I przyznałbym ze wstydem ,że to ja jestem najsłabszym ogniwem systemu

jaki konkretnie obiektyw stosujesz ?? I jakie uniwersalne szło powiedzmy podobne do 14-54 zaczynam się rozglądać w stajni N bo muszę się sam przekonać kto bardziej winny

pozdrawiam !!
    Jeśli chodzi o krótkie standardowe zoomy to Ci nie doradzę bo 95% zdjęć robię AFS300/2,8+TC-14EII no i jeszcze oryginalny grip który daje mi prędkość 8kl/s. Inne obiektywy jakie mam to zwyczajne kitowce 18-70 i 70-300VR który wykorzystuję przy ocenianiu odległości i zdjęciach próbnych przy budowie czatowni oraz u cioci na imieninach
    Przyjedź to przetestujemy E-trójke
    A tak poważnie, to D300 jest super sprzętem ale E-3 mu wiele nie ustępuje. Jednak dla mnie nikon ma bardzo ważną zaletę, tzn. świetny (poza szybkością) program do wołania RAW-ów czyli Capture NX za pomocą którego obrabiam w 100% moje wszystkie zdjęcia i nie potrzeba mi innego dodatkowego programu. Poza tym możliwość wgrania gotowych profilów kolorów jest dodatkowym atutem D300. Skraca to czas obróbki zdjęć, ostatnie 3 zimorodki wyszły prosto z puszki z profilem o nazwie Fuji velvia, nic tam nie musiałem robić, tylko wywołałem w CNX
    Mam też E-400, próbowałem kilku wywoływaczek włącznie z OM, OS i żaden mi nie pasował tak jak ten nikonowski
    Resztę o D300 można poczytać w specyfikacji.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Jakby ktoś potrzebował konkretnych informacji na temat D300 to chętnie służę ale raczej na PW bo szkoda wątek zaśmiecać.
    D300 to dobry sprzęt ale nie idealny. Nie jestem onanistom sprzętowym i dla mnie napis nie ma znaczenia dlatego mogę każdemu wyliczyć wady tego aparatu bez "ściemniania" jaki to nikon cacy.
    Ostatnio edytowane przez sławekb ; 10.08.09 o 10:24 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    W zeszłym tygodniu oprócz zimorodków dopisały mi również borsuki, zrobiłem taką uzupełniającą zasiadkę. Tym razem nie siedziałem kilka godzin ale niecałe 30min. bo wiedziałem już o której młode pojawiają się nad wejściem do nory.
    Oczywiście warunki kiepskie, parametry wyżyłowane bo o 20ej w sierpniu w lesie już nie ma pięknego światła, ba prawie wcale go nie ma. Ale jakoś się udało pomimo że młodziaki bardzo ruchliwe z racji wieku i z powodu pcheł które niemiłosiernie je gryzą.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Piękne
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jak zwykle swietnie, Gartulacje
    Dodam jeszcze, ze fotkami boruków zrobiłeś mi dużą przyjemność bo lubię te zwierzki. Taki zabawne są.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Te dwa "ostatnie" portreciki - znakomite.
    Pozdrówka.