Czaple, tfu czapki z głów...
Czaple, tfu czapki z głów...
Kolejna znakomita seria. Szczerze gratuluję tak udanych zdjęć.
Kiedy, gdzie i za ile wersja w twardej oprawie ze zdjęciami na grubym papierze kredowym? Gdyby się udało to poproszę egzemplarz z autografem.
Piękne zdjęcia. Chciałbym zobaczyć żurawia na żywo.
E-3, E-510
Dałeś czadu. Czapki z głów!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Jak zwykle piękne ujęcia. Czekam na kolejne. Pozdrawiam
Bardzo fajne te żurawie. A samotnik gniazduje na drzewach, szczególnie lubi świerka - ten w świetnej pozie, chyba tokował. Musi gniazdo w przyszłości będzie niedalekoU mnie żury już twardo siedzą - co znajduję gniazdo to po dwa jajka ( trzeba będzie ,,słuchać" jajek czy świergolą żeby w wylęg trafić). Jak jedno to wiadomo, że za 29-30 dni będzie pierwszy młody.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Tak, pozostałe pary na moim terenie też siedzą. Ta para co roku robiła gniazdo na małej wysepce w stawie leśnym ale ten rok jest wyjątkowy z powodu wysokiego poziomu wody i wysepka jest jeszcze pod powierzchnią . Właśnie wróciłem z krótkiego wglądu, jeszcze sobie tańczą ale już co najmniej raz upaćkały grzbiety błotem a to znaczy że już chcą siadać.
Samotniki pewnie odlecą jak z łąk zejdzie woda.
Sławku, jak tokował tak zgrabnie to może gniazdo założyć. Zapytam jeszcze Kłosiów czy bliska woda jest mu niezbędna. Tacy fachowcy pod ręką to skarb informacyjny.., ba kopalnia wiedzy.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"