Świetne zdjęcia kruków w akcji gdzie nawet dla laika widoczne jest, że walczą o pozycję do jedzenia. Bardzo podoba mi się jak jastrząb patrzy na ich zmagania.
Świetne zdjęcia kruków w akcji gdzie nawet dla laika widoczne jest, że walczą o pozycję do jedzenia. Bardzo podoba mi się jak jastrząb patrzy na ich zmagania.
pozdrawiam Wiejo
Pierwsze zdjęcie z krukami MZ trochę za jasne, za to moment wspaniały, tak jak w tytule- to już nie są żarty![]()
Muszę się zgodzić, tylko nie potrafię określić tego spojrzenia- czy patrzy z pobłażaniem, czy raczej z niepokojemMina drapieżnika kapitalna
![]()
Ostatnie z krukami już bez takich emocji ale również świetne.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Sławku, ciekawy artykuł i piękne zdjęcia.
E-3, E-510
Dzięki.
Jak już wspomniałem w czasie ostatniego polowania udało mi się zebrać materiały nie tylko do artykułu o kruku ale i o bieliku.
Dziś zamieściłem plik na serwerze i można czytać, oglądać i słuchać tu http://www.slawek-bak.ovh.org/Bielik.html
Zbierając ten artykuł w całość (miałem trochę notatek pisanych po czatowniach) przypomniałem sobie dawne czasy (teraz trochę melancholijnie będzie) Miałem ze 12 lat jak już całymi dniami włóczyłem się po niezaludnionych terenach a w szczególności po lasach. Wtedy powstały moje pierwsze zdjęcia przyrodnicze (smiena 8 , zenit).
Ale teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że miałem szczęście. Szczęście, że nie pochodzę z domu leśników i całe doświadczenie obcowania z przyrodą zdobyłem samodzielnie. Nikt mnie nie nakierowywał na myślistwo, nikt mi nie przekazywał subiektywnego spojrzenia na przyrodę. Kiedyś zazdrościłem niektórym kolegom z Technikum Leśnego tradycji rodzinnych. Teraz wspominam sobie wydarzenia, spostrzeżenia z lasu, których wtedy nie rozumiałem i ciesze się że nikt mi nie zmącił tych fajnych lat dzieciństwa bronią, krwią i smuceniem
Wrzucam też kilka nowych zdjęć bo się sentymentalnie za bardzo zrobiło.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez sławekb ; 4.11.09 o 20:03
jak zwykle wysoki poziom, tylko pozazdrościć
Oj szkoda, że w kadrze się nie zmieścił!
Była by znakomita fotka.
Gratulacje i pozdrowienia.
Parka Bielików świetna. Gratki!!
PS. Artykuł również pierwsza klasa. Świetnie napisany, przeplatany niesamowitymi zdjęciami oraz odgłosami. Dobra robota.
Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 4.11.09 o 21:47
Zdjęcia jak zwykle na najwyższym poziomie. Gratuluję. Artykuł świetnie napisany i ozdobiony.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Jak zwykle świetne zdjęcia. Od kiedy podałeś adres swojej strony zaglądam i tam bardzo często. Nie tylko oglądam, ale również czytam Twoje artykuły. Naprawdę świetne teksty pisane sercem. Czuć w nich ogromną pasję i miłość do tego co robisz. Tylko pozazdrościć.![]()
Pozdrawiam, Jola