Z dużą przyjemnością przeczytałem, posłuchałem i pooglądałem.
Z dużą przyjemnością przeczytałem, posłuchałem i pooglądałem.
Uroczy cielaczek. I borsuczki też.Pierwsze po mojemu lepsze.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Jak zwykle fantastyczne zdjęcia, ale i Twoje opowieści przyciągają. Bardzo ciekawie tu u Ciebie.
Nowa czatownia, w zasadzie szykuję ją na bielika na jesień ale trzeba było poobserwować co się dzieje w zasięgu teleobiektywu między świtem a zmierzchem, więc usiadłem. Jak zwykle wbiłem kilka patyków żeby zalatujący goście mieli gdzie przycupnąć.
Wschód słońca. Tu pierwsze promienie dochodzą później bo czatownia umieszczona jest na skraju lasu, od północnej strony.
2 lata temu już tu polowałem, miałem więc nadzieję że i teraz przyleci na patyk kolorowy myśliwy
Usiadł na dolnej gałązce tak, że światło wschodu odbite od tafli stawu bije prosto w obiektyw. Zrobiłem 3 zdjęcia, każde z innym pomiarem światła, najlepiej podeszło mi to:
Po chwili zimek wskoczył na wyższą gałązkę i miałem go w innym świetle:
Oczywiście posiedziałem cały dzień żeby dokładnie wiedzieć co gdzie się pojawia. Oprócz zimorodka było kilku innych gości ale poza zasięgiem 420mm. Ale najważniejsze, że przeleciał młody bielik. Jak na tą porę i pierwszy raz to dobry znak.
Oby tylko silni ludzie nie znaleźli mojej czatowni zanim dożyję do urlopu i będę mógł tu zapolować z przynętą.
Pozdrawiam wszystkich śledzących mój wątek.
Życzę Ci owocnych łowów urlopowych.
A zimorodek śliczny, pięknie zapozował na tej wyższej gałęzi.
Popatrzyłem na zimorodki i się załamałem. Wynoszę sprzęt na śmietnik i zmieniam hobby na wyplatanie koszyków.
Pięknie
Bardzo udany ten zamglony zimorodek.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Piękny ten "ostatni" zimorodek.
Powodzenia.
Pozdrówka.
Po prostu cudny![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA