Strona 18 z 61 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 604

Wątek: Fajne polskie Zwierzaki

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Oj, piękny wątek, wspaniałe spotkania, opowieści. Gratuluję.

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Gratulacje. Mnie się "zimna" wersja podoba.
    E-3, E-510

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Gratuluję wytrwałości. Najlepsza wersja kolorystyczna to średnia z dwóch podanych wyżej.
    Jeśli mogę zapytać - czym nagrywasz dźwięk w czatowni ?
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tank_driver Zobacz posta
    Jeśli mogę zapytać - czym nagrywasz dźwięk w czatowni ?
    rejestrator (ZOOM H4) + mikrofon ( Audio-Technica AT875R)

Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czułem że to jest coś wypasionego, wzmocnienie, pasmo przenoszenia, rozdzielczość nagrania i odstęp sygnału od szumu - przyjemność dla ucha.
    Nagrań tej jakości zrobionych na Biebrzańskim Białym Grądzie (szczególnie późnym wieczorem) mógłbym słuchać bez przerwy.
    Pozdrawiam !
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Gratuluję spotkania z borsukami - kapitalne fotki (jeżeli chodzi o kolorystykę to ktoś już napisał - może coś pomiędzy?)...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar robasss
    Mieszka w
    deszczowa Szkocja
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Fajnie sie czyta ale trzeba przyznac ze masz zaciecie do czekania. Gratuluje cierpliwosci i spotkania. Dzwiek dzieciola tez jest super. Czy borsuki maja jakies charakterystyczne dzwieki?
    pozdrawiam robasss

Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapomniałem dodać, że wątek kapitalny, za sprawą świetnej jakości zdjęć, wciągających opowieści i genialnego pomysłu z dodaniem podkładu dźwiękowego.
    Gratuluję !

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tank_driver Zobacz posta
    Zapomniałem dodać, że wątek kapitalny, za sprawą świetnej jakości zdjęć, wciągających opowieści i genialnego pomysłu z dodaniem podkładu dźwiękowego.
    Gratuluję !
    I to wszystko za darmochę robi nikoniarz na forum olka. Ale jakby kto pytał to E-400 też foty robię.
    Dzięki wszystkim za miłe słowa. Ilość odwiedzin i komentarzy motywuje mnie do robienia tutaj takiej robotki (małej). Oby to forum nadal było "porządne" bo to jedyne miejsce gdzie w takiej ilości pokazuję owoce mojej pracy i na razie tak zostanie, i oby jak najdłużej.

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Wreszcie....pozbyłem się kaszlu i mogłem zasiąść w czatowni bez obawy, że spłoszę zwierza. Prawie 3 tygodnie męczarni, można było wypluć całe gardło i nie pomagały specyfiki za grube złotówki.

W końcu mogłem kontynuować temat który zacząłem jakiś czas temu ale ciągle coś mi przeszkadzało.
    Chodzi o cielaka.

Wróciłem w poprzednie miejsce, wypatrzyłem gdzie się kręci łania z cielakiem i około 15ej zasiadłem w czatowni. Wiadomo, że o tej godzinie nie ma szans zobaczyć spokojnego jelenia na łące, niestety trzeba swoje odsiedzieć (lub odleżeć). O spaniu nie ma mowy, komary nie dają spokojnie posiedzieć a co dopiero zasnąć.
    Późnym popołudniem zobaczyłem łanię. Wyszła na zwiady. Matka nigdy nie wyprowadzi potomstwa w miejsce którego nie sprawdziła. Oczywiście mój aparat milczał jak grób. Nie po łanię tu dzisiaj przyjechałem. Po kilku minutach łania schowała się z powrotem do młodnika. Czekam, czekam i nic.
    Coś nie tak. Powinny wyjść.
    Z nudów nagrywam dźwięki łąki

http://mp3upload.ca/download/19161/cykady.mp3
    Minęło chyba dobre pół godziny i cisza. Już traciłem nadzieję bo coraz ciemniej się robiło. W końcu usłyszałem dźwięki dochodzące z młodnika. Szybki galop, 2-3 sekundy i 3 jelenie stoją przed moją czatownią. Od razu poszukałem cielaka bo za sekundę chmarki już nie będzie. Coś je wypłoszyło z młodnika.
    Ale to co chciałem zrobić, zrobiłem. Stanął idealnie: ani za blisko ani za daleko, nie musiałem nic przycinać

Fajny cielak. Silny, dobrze odżywiony i duży. Pewnie dość wcześnie przyszedł na świat bo 2 dni temu widziałem innego, dużo mniejszego.
    Oczywiście łania szybko zabrała rodzinę i pogalopowała z wiatrem.

Ciekawe co je wypłoszyło??
    Heh, już wiem

Trzy młode byczki przebiegły kłusem.
    Jak zwykle poczekałem do zapadnięcia zmroku i wróciłem do domu. Po drodze widziałem dokąd pobiegły 3 byczki - może niedługo się tam zaczaję.