Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 100

Wątek: Olympus E-450

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Ja tak nie mówię. Nawet nie piszę.
    "W Olku kwadrat był by jazzy. Wypasem była by matryca kwadratowa opisana NA kole obrazowym. [...]"

A to czyje słowa?

Ja też zapamiętałem, że słówko "jazzy" najczęściej* wypowiada RE.

* oczywiście nie musi to być prawda, nie czytam wszystkie wątki.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    No kochani, mamy w końcu upragnioną puszkę w systemie Mikro Cztery Trzecie (wg Świata Obrazu):
    http://www.swiatobrazu.pl/olympus_e450.html

"Nowość od firmy Olympus to lustrzanka cyfrowa systemu Mikro Cztery Trzecie - Olympus E450."

się uśmiałem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez HrabiaMiod Zobacz posta
    I tak jeden bardziej lubi fotografowanie cyfrą, a drugi analogiem - i przyznaję, że jest "coś" w fotografii analogowej. Ta magia, to wyczekiwanie na trzydziestą szóstą klatkę, to ograniczenie do 36 klatek, te czarno-białe szarości i te kolory z dobrej, dobrze naświetlonej kliszy.
    O Jezu...
    Kilka miechow temu tez myslalem podobnie, kupilem sobie EOS'a-3, ktory mial zrewolucjonizowac moje podejscie do fotografii, byc nowym otwarciem, przeniesc mnie wyzszy poziom rozumienia i tworzenia obrazow.

Nic z tego nie wyszlo.

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Cyfrowej fotografii nie ma i nie będzie -jest tylko marketing i pozycjonowanie rynku z dodatkiem paru filtrów z fotoszopy = ta dyskusja jest na to dowodem.
    Takie jest moje zdanie po 10 latach cyfrowego "szału" którego byłem współuczestnikiem. Cyfrowego dodam walenia młotka za pomocą kotka czy jakoś tak...
    Neo, obudz sie. Zobacz czym zarabiaja prassowcy. Czym robi sie dzisiaj reportaze, foto mody, produktow - itp.

Czy stopnial ostatnio jakis wielki lodowiec ?
    Rolleicord, Canon
    flickr

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Czy stopnial ostatnio jakis wielki lodowiec ?
    Nie, słyszałem natomiast o toksycznej szmince.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    77
    Moja galeria
    Jakim cudem u licha 2 dni po premierze mają już aparat do testów?
    http://www.optyczne.pl/1746-nowo%C5%...%C4%99cia.html

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Zapewne mieli go jeszcze przed premierą.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Olympus tak opisuje E450
    Olympus E-450 - każdy jest artystą. Przystępna cenowo jakość cyfrowej lustrzanki.

Ten następca cenionej i popularnej lustrzanki E-420 dysponuje wieloma funkcjami, które zachęcają nowicjuszy, by sięgali po swoje twórcze pasje i tworzyli mistrzowskie fotograficzne obrazy. Na przykład, wystarczy jedno naciśniecie przycisku, by trzy wprowadzone do aparatu Filtry artystyczne, zastosowały stylowe efekty do wybranych zdjęć. Uproszczone jest także komponowanie obrazów, gdyż tryb Live View sprawia, że tworzony kadr przedstawiany jest bezpośrednio na ekranie LCD. Wprowadzany najnowszy model z gamy Olympus E-System jest nie tylko najmniejszym i najlżejszym aparatem na rynku*, ale przy wyjątkowo przystępnej cenie może poszczycić się wszelkimi zaletami, jakie niesie ze sobą standard Cztery Trzecie. Oczywiście, E-450 posiada cały szereg innowacyjnych technologii Olympus, które firma wprowadza do sprzętu E-System. Nowy model będzie dostępny od maja 2009r.
    Czyżby cena za kita miała być poniżej 1k

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ja bym na to nie liczył - no chyba że celem jest danie taniego body a zarabiać się będzie na obiektywach, lampach itp

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Olympus tak opisuje E450
    Czyżby cena za kita miała być poniżej 1k
    Wcześniej cena E-420 musiałaby nieco spaść. Olympus ma ZD 17,5-45 i zawsze może po niego sięgnąć walcząc o niską cenę, niemniej wolałbym ciut drożej z 14-42...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

głos rozsądku

Kolejna puszka która nic nie wnosi prócz paru bajerów nikomu zresztą (tak naprawdę aleto naprawdę) niepotrzebnych.
    Czy olympus się w końcu ocknie i ktoś tam na górze sprawdzi na którym miejscu w rankingu DXO znajdują się ich zabawki>?
    Od czasu e-500 to coś co montują zamiast matrycy jest coraz gorszej jakości.
    Olympus właśnie stracił jednego klienta. Szkoda bo bardzo kibicuję*tej firmie...
    Cena jak zawsze będzie z kosmosu (nieważne jaka -i tak będzie z kosmosu bo inni mają taką samą a do tego nieporównywalnie lepszą jakość obrazu) więc kto to kupi?

A raczej kto ze ŚWIADOMYCH fotografików cyfrowo photoshopowo stockowych to kupi?
    NIe mówiąc już o profesjonalistach i "Wedding Photography"...

RE -mam nadzieję że teraz wystarczająco w temacie i Wielki Brat zadowolony?
    W tematach sprzętowych dot.* korpusów cyfrowych można by napisać program generujący dyskusję bo są one tak przewidywalne i bez sensu że nawet THE ZOOM bryluje w nich rzeczowością i polotem własnych przemyśleń...
    PS. Pozdrów Wielkiego Brata ode mnie.

Bez odbioru.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 9.04.09 o 19:22

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów