Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 100

Wątek: Olympus E-450

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Po co jeszcze następca E-520? Wówczas Olympus miałby 5 półek aparatów E-systemowych i jeszcze niedługo mikro... Po mojemu za dużo, klient się pogubi i podejdzie do półki oferującej mniejszy dysonans przy zakupie...
    Nie zgadzam się, jak E-450 będzie ultra tani, to klient kupi go zamiast kompaktu...dla większości liczy się tylko cena.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ja widzę to tak - trzeba wykorzystać naprodukowanych matryc 10 mpix.. bo zostało ich trochę na magazynie, to damy już nowy procek, którego nazwa mówi ze jest przejściowa, bo wraz z micro wejdzie 4 generacja, kodująca video..

a skoro zostało części ubierzmy to i sprzedajmy --- nowy procek daje większą szybkość, i może lepszy obraz być trochę jakieś 0,2 EV
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nie zgadzam się, jak E-450 będzie ultra tani, to klient kupi go zamiast kompaktu...dla większości liczy się tylko cena.
    Sądzisz, że może być tańszy od schodzącego z rynku E-420? Będzie droższy bo jest nowszy, być może będzie cenowo w okolicach E-520. Tu klient myślący w kategoriach cena/możliwości wybierze któryś ze starszych modeli. Nowy aparat to nie nowe wydanie gazety, starsze modele nie idą na przemiał tylko jeszcze dość długo będą obecne na rynku.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Sądzisz, że może być tańszy od schodzącego z rynku E-420?
    Jeżeli nie będzie tańszy to jego istnienie nie ma sensu.

| OlyJedi Awatar latimer
    Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Seria E-4XX ma sens. Mimo braku stabilizacji dostajemy mały i lekki korpus, do tego tani, z jakością obrazu porównywalną z resztą E Systemu. Gorzej sprawa wygląda z serią E-5XX po wprowadzeniu E-620.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Sprawa jest prosta... mają linie dla e420, a nie zamawiają już starych trupików, to zmienili literkę na body, i wsadzili ten nowy procesor. Mogli oczywiście skończyć z tą linią, ale nie kończą, czyli pewnie się sprzedaje.

A produkcja nowego trupika prawdopodobnie jest tańsza niż starego.
    Fujifilm X10

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jak wypuszczali na rynek E-400, to brak stabilizacji obrazu był jeszcze normą. Ale E-450 już czwartą generacją tej serii, a stabilizacji dalej w nim nie ma. Trochę wstyd...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Olek mówi otwarcie ze jest problem z miniutaryzacją stabilizacji,.,, i pracuje nad tym.. aby w m 4/3 była stablizacja
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    wow!
    nigdy nie sądziłem że do zrobienia fotki potrzeba aż tyle wiedzy ekonomiczno-marketingowo-socjologicznej.
    Półki, segmenty rynku, pozycjonowanie, linie produkcyjne, klienci docelowi, odświerzanie oferty, zamienniki/odpowiedniki, wypełnianie luk, promocje i wstrzeliwanie się w nisze rynkowe, docieranie do "świadomego" odbiorcy..., telepatia, telekineza i aura energetyczna.
    Ta "fotografia" to bardzo ciekawa dyscyplina -coś jak polityka z domieszką voodoo.

Proszę kontynuujcie!!!

PS.
    Ralph Gibson stwierdził kiedyś że "cyfrowa fotografia" nie istnieje.
    Coraz trudniej z tym się nie zgodzić...
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 31.03.09 o 11:38

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Zawsze można się jeszcze czegoś w życiu nauczyć.
    Również tego, że to wszystko co napisałeś z lekką ironią nie jest potrzebne do zrobienia fotki. Raczej do tego, abyś swoje fotki robił właśnie tym a nie innym aparatem/obiektywem.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów