Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: E-3 czy 12-60

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ernesth
    Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    większość za szkłem

Z waszych wypowiedzi stwierdzam, że lepiej zainwestować w 12-60.
    Jeśli chodzi o późniejszy zakup E-3 to będzie trochę lepiej "chodziło" z 12-60 niż 14-54 czy się mylę?
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Kup szkło!!!!!Aparat masz OK.Kupowanie E3 do dotychczasowej szklarni to strata kasy w kontekście oczekiwanej przez Ciebie lepszej jakości fotek.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Kup 14-54 i odkładaj kasę na E-3

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Zdecydowanie wybrałbym szkło

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Hej Ernesth

Jeżeli E-330 ci nie szwankuje, postaw na szkła. 14-54mm fajne jest, 12-60mm jeszcze fajniejsze (i droższe), choć jako szeroki kąt na 12mm za dużo beczkuje.

Potem sobie kupisz E-3, może jeszcze w promocji ze szkłem (9-18mm i do plenerków jak znalazł).

Teraz jest nieciekawy czas na zakupy - ceny poszły w górę, ja zdążyłem dosłownie tydzień przed podwyżkami.

Po części rozumiem rozterkę - ale tak realnie patrząc, to co da ci E-3 to stabilizacja w body (rzecz gustu), szybszy i sprawniejszy AF (przy plenerkach to w sumie nie priorytet), uszczelnienie (oo, to miła rzecz), lepsze ISO (jak kto lubi), inne kolory niż z matrycy w E-330 (wciąż nie mogę przełknąć tej pigułki). Reszta, jak ergonomia i funkcjonalność (wizjer, kółka), też nie są do pogardzenia. Lecz samym body zdjęć nie zrobisz - zatem szkła to priorytet.

Aha - E-3 będzie sprawniej chodziło w przyszłości z 12-60mm (SWD) - szybciej ostrzy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ernesth
    Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Hej Ernesth

Jeżeli E-330 ci nie szwankuje, postaw na szkła. 14-54mm fajne jest, 12-60mm jeszcze fajniejsze (i droższe), choć jako szeroki kąt na 12mm za dużo beczkuje.
    Hello
    E-330 nie szwankuje. Nie oszczędzam go ale szanuje. W kwietniu 2 latka mu miną i może zrobiłbym mu prezent kupując przyzwoite szkiełko.

Dzięki za pomoc w wyborze. E-3 poczekać może na rzecz szkiełka.
    Rozejrzę się po rynku cenowym i kupię nie wiem do końca czy 14-54 czy 12-60 niby to tylko/aż 1 000 różnicy.
    Jestem trochę za 14-54 a teraz mam pytanko czy czy starszą wersję czy II. Szukałem na forum ale nie znalazłem. Jak było to proszę o wyrozumiałość i podpięcie linka.
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bierz 12-60. Jest szerszy, dłuższy, ma SWD. Kiedyś jak zmienisz puchę to dostanie prawidziwego kopa autofocus. Choć na E-330 w porównaniu z kitem to i tak bedzie rakieta Jesli masz ten 1000 zł wiecej - tylko 12-60.
    Bez zastanowienia. Szkło od pełnej dziury na kazdej ogniskowej rysuje pięknie.
    Nie pożałujesz- pstrykniesz kilka fotek 12-60 i raz ze go juz nie zdejmiesz bo pokryje pratycznie całe uzywalne pasmo na codzień, dwa ze odkryjesz na nowo ostrość w fotografii.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Oddaję głos za szkłem.
    Przed zakupem sprawdź na jakiej ogniskowej najczęściej robisz zdjęcia i kup szkło w takim zakresie.
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kup E-3.
    Sprzedaj gratisa (np 9-18 za 1500 pln).
    I dokup 14-54.

ps. masz czas do wtorku

qbic