Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: E-3 czy 12-60

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Jedna mała dygresja - jak zwykle są podzielone zdania czy odnośnie szkła 14-54 czy 12-60. Jeżeli do pracy z E-330 to nie ma większej różnicy (poza zakresem), jeżeli jednak Planujesz nabyć w przyszłości E-3 to MSZ zdecydowanie lepiej kupić ZD 12-60 - napęd SWD z E-3 pokazuje pazury...
    Oczywiście to tylko MSZ, ale poparte doświadczeniem...
    Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 30.03.09 o 16:41
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ....o wiele większą przyjemność bedziesz miał robiąc zdjęcia E3, nawet z tą szkalrnią co już posiadasz.

Wiem, co piszę. Będzie Ci łatwiej potem zdecydować, które szkło chcesz następne w kolejności.

Nie agituję bynajmniej, bo dwa korpusy juz sprzedałem. Mozesz szukać używek, takich jakie ja miałem.

Najciężej kupic body, szkło to zawszeć po drodze dokupisz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pierwszym olkiem, w którego wdepnąłem był E-330 (wygrał przy wyborze systemu z ówczesnymi Canonami i Nikonami) Ponieważ dużo dobrego nasłuchałem się o ZD 14-54 i wiele dobrych zdjęć się naoglądałem, wykonanych przez znajomego właśnie tym obiektywem, kit bardzo szybko powędrował w odstawkę. Dziś gdybym miał dokonywać podobnego wyboru i szukać zamiennika obiektywu kitowego, wybór byłby równie oczywisty ZD 12-60SWD. Powód jest prosty, grunt to dobre, uniwersalne, w miarę jasne i ostre szkło, które i tak zmobilizuje Ciebie prędzej czy później do zakupu lepszej puszki. Jak to mówią, apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    ..a tutaj, jakiś forumowicz właśnie che sprzedać za znośne pieniądze to szkiełko:
    https://forum.olympusclub.pl/showthr...279#post300279
    Ostatnio edytowane przez Jamsborg ; 30.03.09 o 17:50 Powód: Automatyczne scalenie postów
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Ja do E-520 kupiłem 12-60, to na prawdę zacne szkło. IMHO lepiej na razie popstrykac obiektywem 12-60 z "gorszym" body niż E-3 z kitem. A E-3 z 12-60 to już prawdziwa poezja, co pewno wielu już przedemną pisało i po mnie napisze.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ernesth
    Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No i stało się ... wybrałem i może wbrew pytaniu które zadałem, wybrałem 14-54 ...
    będzie więcej na puchę a w ostatnich dniach 12-60 poszedł 50zeta w górę. Przynajmniej na fotozakupach.

Różnice widzę po przesiadce z kita. Ostrzy pięknie i szybciutko.
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    I dobrze zrobiłeś - najważniejsze żebyś był zadowolony

Ja, jak mi sie trafi mozliwość wymiany 14-54 z dopłatą na 12-60 lub kupienia za dobre pieniadze 12-60 to na pewno z tego skorzystam bo mnie brakuje troche tego szerokiego

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ernesth Zobacz posta
    No i stało się ... wybrałem i może wbrew pytaniu które zadałem, wybrałem 14-54 ...
    będzie więcej na puchę a w ostatnich dniach 12-60 poszedł 50zeta w górę. Przynajmniej na fotozakupach.

Różnice widzę po przesiadce z kita. Ostrzy pięknie i szybciutko.
    Gratulacje! Dobry zakup, tak samo jak 12-60. Z każdym z tych szkiełek będziesz miał mnóstwo radości. A jeśli zabraknie Ci szerokości - to zawsze masz świetny 9-18 albo jeszcze lepszy 11-22 do kompletu. Albo 7-14, czego Ci z całego serca życzę, bo to szkło mnie powaliło i przyprawiło o spazmy dziwne w pewnym hipermarkecie, wbrew reklamie którego trochę wyszedłem na idiotę
    Sorry za OT, powodzenia!

Pozdrawiam

Pat

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów