Nigdy nie rozstaję się z 8x42 EXWP I, dobrze się sprawuje nawet w słabych warunkach oświetleniowych, na niewielkie odległości idealna, służy mi głównie do namierzania poruszających się celów, do szczegółowej obserwacji z dużej odległości używam Celestron Regal 100 F-ED, luneta jest stosunkowo jasna i ma bardzo dobre powiększenie: 22-67x, niestety sporo waży i bez porządnego (stabilnego) statywu nie da się jej używać.
Pozdrawiam

| OlyJedi
| OlyJedi 

Zamieszczone przez jkr
 Zamieszczone przez jkr

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem Z doświadczenia wiem, że wyskakując z kwoty 500-700pln można już coś kupić niezłego entry-level, ale zabawa zaczyna się dopiero powyżej ~1500pln. No ale ja może jestem skrzywiony...
 Z doświadczenia wiem, że wyskakując z kwoty 500-700pln można już coś kupić niezłego entry-level, ale zabawa zaczyna się dopiero powyżej ~1500pln. No ale ja może jestem skrzywiony...
						 | OlyJedi
| OlyJedi Sam mam głupiego Habichta i jest git
 Sam mam głupiego Habichta i jest git  Muszle oczne może na pierwszy rzut oka mało wygodne, ale po chwili idzie się przyzwyczaić. Za to obraz jest... orgastyczny.
 Muszle oczne może na pierwszy rzut oka mało wygodne, ale po chwili idzie się przyzwyczaić. Za to obraz jest... orgastyczny.