Witam i pytam ma ktoś może jakieś doświadczenie w dobraniu matówki (przeróbka) do E510 z innego aparatu np. analoga! Chodzi mi o matówkę z klinem, bądź raster, w celu poprawy ostrzenia na obiektywach manualnych.
Pozdrawiam.
Witam i pytam ma ktoś może jakieś doświadczenie w dobraniu matówki (przeróbka) do E510 z innego aparatu np. analoga! Chodzi mi o matówkę z klinem, bądź raster, w celu poprawy ostrzenia na obiektywach manualnych.
Pozdrawiam.
Było coś o matówkach na forum co prawda o E500 ale może się przydać.
https://forum.olympusclub.pl/showthr...iana+mat%F3wki
Pozdrawiam
Neomisiek
================================================== ====================
E-510 + 14-42 + 40-150 + Raynox dcr-250 + Metz AF-58 + C-740UZ + Lowepro - CompuRover AW
================================================== ====================
Ja mam e-510 z oryginalną matówką i szkło manualne Zuiko 50mm 1,4. Kupiłem przejściówkę z dandelionem, ale nie trzeba było. Naprawdę nie jest tak ciężko wyostrzyć na tym zestawie. Nawet w trudniejszych warunkach oświetleniowych. Nie wiem jak jest z innym obiektywami, ale na 50mm spokojnie działam bez potwierdzenia.
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
www.adamkrol.com
Czy w aparacie Olympus E520 z obiektywami analogowymi idzie uzyskać potwierdzenie ostrości.Jak powinna być przejściówka (adapter).