Juz niedługo,rok zleci szybko![]()
Juz niedługo,rok zleci szybko![]()
GPS już jest. Przynajmniej w Nikonie, jako opcja. W kamerach video Panasonica również. Nie trudno sobie wyobrazić ludzi, którym GPS może być przydatnym. Osoby dokumentujące pewne zdarzenia czy też znaleziska. Archeolodzy, reporterzy wojenni, geolodzy. Można wymienić jeszcze sporo takich grup. Większoś nie związana z fotografią zawodowo.
Pozdrawiam
O mamusiu...
Z marketingowego punktu widzenia fantastyczną sprawą jest funkcja wykrywania twarzy, uśmiechu, ostrzeżenia przed mrugnięciem oczu, zagłuszania pierdnięcia i eliminacji odgłosów wiatru z wichury.
Normalne, że nowość wprowadzona w jednym miejscu pociąga za sobą falę identycznych lub podobnych funkcji często udoskonalonych. Każdy niech bierze to chce lub co mu potrzebne, nie ma o czym debatować.
Patrząc na możliwości fotograficzne nowego Canona i mając na uwadze, że kierowany jest raczej do amatorów nie da się ukryć, że będzie to całkiem fajna skorupka. Po prostu. I już.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
GPS w aparatach chyba będzie (jest) na zasadzie zewnętrznego urządzenia, które przesyła dane np. przez bluetooth, zdaje się.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Ja też bardzo bym chciał GPS wbudowany
tylko, że to FullHD w 500D jest w 20 fpsszkoda, wielka szkoda.........
mam nadzieję, że Nikon nie zrobi podobnego numeru.........
Filmy filmami, ale warto popatrzeć jakie ładne iso jest jeszcze na 1600.
Całkiem fajna amatorska pucha! Będzie się sprzedawać, wszak ludzie lubią wszystko mające urządzenia![]()
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
GPS jest też w nowych kamerach Sony. Funkcja by się przydała ale nie tylko w postaci dodania danych do exifu ale także, by na wyświetlaczu można było zobaczyć mapę. Zdarzało mi się trochę pogubić i taka opcja w czymś co i tak mam byłaby jak znalazł ;D
Co do filmowania to wiadome było, że to nastąpi i nie ma co krytykować(swego czasu psioczono na czyszczenie matryc yi Live View). Tylko u Olka nawet w kompaktach filmowanie leży i kwiczy (kiepska rozdzielczość + limity czasowe) podczas gdy inni dają ładne HD. Co dopiero w lustrzankach będzie skoro konkurencja raczkuje...
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto