pierwsza fotka z nowej serii:
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=420245
pierwsza fotka z nowej serii:
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=420245
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jeśli chodzi o motyla to ładnie ujęty, nie powiem. Ale coś mi tutaj nie pasuje w tym zdjęciu i nie mogę się do niego całkowicie przekonać. Wydaje mi się, że chodzi o oświetlenie i tło. Z lewej strony mocno niebieskie a z prawej jakby oświetlenie żarówkowe. Zresztą motyl wpada w to drugie. Przez to kolorystyka zdjęcie wygląda nieco dziwnie, przynajmniej dla mnie.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
A mnie sie bardzo podoba. W zasadzie wszystko (w zasadzie). Kompozycja i kadr bardzo dobrze przemyslany, swiatlo poprawne, zadnych przepalen. Jedynie to mam wrazenie ze prawa dolna czesc skrzydel wybiegla juz poza GO i niestety zrobila sie nieostra.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Zdjecie robione w NowymZoo w Poznaniu w motylarium; ISO400 (wiec sa duze szumy) przy roznym sztucznym oswietleniu. Zle ustawilem recznie balans bieli na zarowy i przez ta wszystkie zdjecia byly zoltawe.... staralem sie to naprawic w programie graficznym. Jak No-shadow Kick zauwazyl prawa strona jest jeszcze nadal zoltawa (oswietlenie zarowe). Co do tla niebiesko-bialego to niestety w oryginale tlo bylo podobne![]()
Nastepna fotka bedzie miala dobre zielone ladne tlo... tylko wroce z wakacji to wgram.
Pozdrowionka![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
No i rzeczywiscie bardzo dobre kolejne foto. Jakos dzis nie mam sily pisac o szczegolach, ale wiedz, ze mi sie podoba![]()
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Witam,
Te motylki to trzaśnięte bez osprzętu? Tak z makro tylko? Pytam, bo szukam czegoś, co pododnie przyzwoicie poradzi sobie z makrami bez koniecznosci stosowania dodatkowych "gadzetów". Oczywiście dlaego,że wychodzę z założenia,że z "gadżetami" zrobi to jeszcze lepiej
Pozdrawiam
Olympus C-4000
- Manual
- tryb SuperMacro