Jeszcze dodam, ze liczba listkow przyslony bedzie miec znaczenie tylko w momencie kiedy ja przymykamy, w przeciwnym razie otwor i tak jest (prawie) idealnym kolem.
Jeszcze dodam, ze liczba listkow przyslony bedzie miec znaczenie tylko w momencie kiedy ja przymykamy, w przeciwnym razie otwor i tak jest (prawie) idealnym kolem.
znalazłem w swojej okolicy coś takiego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=583856484
mam możliwość odbioru osobistego i sprawdzenia go na miejscu, ile warto zapłacić za takiego jupitera? ;]
na allegro jest taki sonnar 135 ponoć w stanie fabrycznym (w pudełku nawet). Trochę drogawo ale skoro to nówka nieśmigana ...
http://www.allegro.pl/item585999263_...5_fabryka.html
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie wiem czy było na forum, ale może się komuś przyda opis najpopularniejszych szkieł M42.
Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?
Witam wszystkich![]()
Co do Jupitera o który pytałeś... 100 zł będzie ok, naprawdę! Zaproponuj tyle sprzedawcy, powinien pójść na układ i sprzęt byłby Twój od ręki.
Ja mam natomiast pytanie co do aus Jena S 135/3.5... (model bez MC). Wiem, o co chodzi z różnicami w nazwach tych szkieł, więc proszę mi nie tłumaczyć :P Pytanie konkretne - ile warto dać za takie szkło w bdb stanie? ~180 zł dalibyście rade przełknąć?;>
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Ja swojego sonnara za polowe tego na gieldzie kupilem (wersja auto a nie electric). A co do AJ to znam pana, kupowalem u niego mojego rubinara![]()
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
krzysiekz:
Kiedy to mniej więcej było? Pytam ze względu na zmieniające się ceny.
Juz jakis czas temu, z pol roku moze, od milego pana na gieldzie foto (mial ze 3 szkielka do sprzedania). Na alledrogo takie sonarki chodza po ~350zl teraz. Z tego co widze to w ostatnim czasie ceny skoczyly - byly po ok 250zl w zeszlym roku.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1