Heh dzięki. Muszę się znowu wybrać na podobne zdjęcia w mieście, mam nadzieje, ze znowu kogoś upoluję. Jutro raczej będzie coś z krajobrazów.
A tak poza tematem, widzę, że masz gripa w e-510, ile dałeś?
Heh dzięki. Muszę się znowu wybrać na podobne zdjęcia w mieście, mam nadzieje, ze znowu kogoś upoluję. Jutro raczej będzie coś z krajobrazów.
A tak poza tematem, widzę, że masz gripa w e-510, ile dałeś?
Uciekamy w sztukę, która jest większą pułapką.
Po jakimś czasie tylko ból jest dla nas inspiracją.
O ile pamięc mnie nie zawodzi na alledrogo 280 z pilotem. I udało mi sie kupić też po okazyjnej cenie od jednego z klubowiczów dodatkowe 3 szt orginałów BLM-1 olympusa po 80 zł/szt. Teraz mam małą elektrownię jak gdzies jadęładowanie co 2 miesiące
A jesli chodzi o fiunkcjonalnosć to nie wyobrazam sobie obecnie pracy bez gripa. uchwyt pewniejszy, ręka cała spoczywa na aparacie, nie uciekają mi palce na dół (mam duzą rękę), dowolność kadrowania (pion/poziom) ze wzgledu na dodatkowe spusty migawki. No i ta wytrzymałość. Na 2 akku w gripie bez podglądu zdjec i wyłaczonym displayem - strzelasz około 4000 zdjęc.
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 24.03.09 o 23:37
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Czyli tak jak mniej więcej stoją. Heh to okazja była, mi póki co jeden aku wystarcza, ale z czasem pewnie sie wiele zmieni... Wykosztowałem się ostatnio na lampę i teraz na gripa trzeba będzie rok odkładać![]()
Fajnie ogląda się zdjęcia swojego miasta...w innym,ciekawym spojrzeniu.
Zdjęcie zaułku ulicy Sukienniczej,przedstawia miejsce w którym często bywałem ze swoimi pierwszymi kamerami i moimi niezdarnymi próbami uchwycenia uroku,tego zakamarka,których nigdy nie udało się zrealizowac należycie.
Twoje zdjęcie,prawie że oddaje klimacik tego miejsca,niewątpliwie poprzez ciekawą postac jak i wywołanie.Do pełni szczęścia,myślę sobie,zabrakło mniejszej GO.
W zdjęciach,które nam tu pokazałeś,jest widoczna wrażliwośc na piękno,pomysłowośc i ciekawe spojrzenie.Lubię je oglądac,chociaż widzę,że dopiero wkraczasz w świat prawdziwej fotografii,to śmiało mogę powiedziec,że z tej mąki chleb będzie.Dobry.
Ostatnio edytowane przez e-510 ; 25.03.09 o 00:30
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Dzięki.
Mam 19 lat, więc chyba wiele jeszcze przede mną![]()
Portret z Iza swoim subtelnym oddziaływaniem zwrócił uwage. Na drugim portrecie oczy giną w zbyt mocnym cieniu. Spojrzenie na ulicę i otoczenie ciekawe.
pozdrawiam Wiejo
Dzisiaj moich początków na forum ciąg dalszy.
Kilka spojrzeń na te same drzewko:
Zacznę od prośby - zmieniaj na prostsze nazwy zdjęc,np.001.Będzie łatwiej.Dla nas. :P
Mój komentarz:
Na wszystkich zdjęciach za bardzo pojechałeś z nasyceniem.
Zdj.1 - za duży bałagan w kadrze - badyle,pniaki,kamienie,drzewo,plaża,jezioro i chmurki.
Zdj.2 - trochę za mocno 'dałeś' polarem.Drzewo albo krzew w PD jest ważne ? Nie wiem. Staraj się też unikac 'przecinania' horyzontu czymkolwiek w taki sposób.
Zdj.3 - najfajniejsze z serii,tylko ta beczka(?),no i drzewko krzyżujące się z wałem.
Tak po za tym jest OK.![]()
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Okej, bede numerował.
Właśnie co do dwóch pierwszych z nasyceniem tez mi się tak wydawało, przerabiałem je lekko przed dodaniem tu na forum filtrami Nika w PSie, gdy za pierwszym razem ja lekko obrabiałem to nie ruszałem nasycenia i chyba tak zostałoby lepiej, co do trzeciego jest w ogóle nie ruszane niczym poza kadrowaniem, takie wyszło z aparatu.
W orginale wygląda to tak:
Ostatnio edytowane przez japawel ; 25.03.09 o 22:38