Ja poradzę w tym wypadku używany E-1 z ZD14-54 (oby nie był zarżnięty). Mimo słabego AF robiłem nim z powodzeniem śluby przez długi czas. Białe suknie są podatne na przepały, a E-1 radzi sobie z tym bardzo dobrze. --pozdrawiam
Ja poradzę w tym wypadku używany E-1 z ZD14-54 (oby nie był zarżnięty). Mimo słabego AF robiłem nim z powodzeniem śluby przez długi czas. Białe suknie są podatne na przepały, a E-1 radzi sobie z tym bardzo dobrze. --pozdrawiam
Ze wzgledu wlasnie na przepaly sukni slubnej, polecam Fuji S3 Pro lub S5 Pro, takiej rozpietosci tonalnej i czarow, ktore mozna robic z przepalow, nie ma zaden inny korpus, D3 wymieka.
Niestety jest to system nikona.
pozdrawiam
jungli
wg mnie E-10 nadaje sie do ślubów bo zakres ogniskowych po przeliczeniu na 35mm to ok.35-140mm. Można to zwiększyć lub zmniejszyć dokupując dedykowane konwertry np. WCON x 0,8 lub TCON x 1,4. Jedynym problemem może być niskie iso, ale lampa rozwiąże ten problem. E-10 to profesjonalny aparat z najwyższej półki (stan z przed kilku lat), z super jasnym obiektywem 2.0 i naprawde robi świetne zdjęcia nawet przy jego 4 mpix matrycy
E-10; E-300; E-500; 14-45; 40-150; Yashinon 1.7/50; Metz 44 AF; C-5060
Witam !
O to wlasnie chodzi !
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jak dobrze pomierzysz swiatlo to nie bedzie przepalow
nawet na E-410Rok temu slub tym robilem.
Chce powiedziec, ze wiele da... sie zrobic znacznie
prostrzym sprzetem
.
Zdaje sobie sprawe, ze zawodowiec potrzebuje
wytrzymalszych konstrukcji jak i preferowanie
lepszej pracy na wyszym ISO + szybszy i czulszy AF.
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 28.11.09 o 09:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Ludzie - to jest post sprzed ładnych kilku m-cy, odgrzewanie tego ma chyba średni sens - sądzę, że rozterki autora(rki) wątku już dawno zostały rozwiązane.
Poza tym szanujmy się nawzajem - ortografia w pierwszym poście wątku tak daje po oczach, że IMHO ktoś sobie jaja robi.
Witam !
Rozmawialem z zawodowym fotografem slubnym to
mi tak przeliczal... Ze on na 1 Slub wykonuje okolo 2000 zdjec
z tego wybiera te najlepsze z momentami i odpowienim klimatem
aby jak najlepiej wszystko wypadlo w albumie.
Na miesiac ma okolo 8000 zdjec a na 10 miesiecy pracy okolo 80000 ekspozycji.
To jak by spojrzec na to, mechanicznie przecietny aparat
by zajezdzil - stad sprzet do Slubow musi byc niezawodny i bardzo
wytrzymaly mechanicznie.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
2 k ze slubu i wesela to przesada ale z 1300 sie przynosilo czasem
Ja sie rozszalałem ale przygotowanie, slub, wesele to przeważnie ponad 3000 zdjęc.