Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Przepały

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    efekt na zdjęciu, wtórując przedmówcom, uważam za manierę i za nic więcej. A jej celem jest tylko sztuczne uatrakcyjnienie kiepskiego zdjęcia - ot co.
    A że estetycznie może się podobać - subiektywnie może, obiektywnie już mniej .

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Jakich by nie uzyc argumentów fotka jest skopana i tyle!

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    droplet: Nie powinieneś się sugerowć istnieniem jakichś niezdrowych tendencji na "górnej półce" . Obecnie w sztuce (także fotograficznej) można znaleźć wszystko co tylko człowiek jest zdolny wymyśleć. Ważne jest co Ty sam myślisz na temat wykonania zdjęcia i jego odbioru. Kierowanie się estetyką, której nie czujesz nie da Ci radości fotografowania --pozdrawiam serdecznie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    droplet: Nie powinieneś się sugerowć istnieniem jakichś niezdrowych tendencji na "górnej półce" . Obecnie w sztuce (także fotograficznej) można znaleźć wszystko co tylko człowiek jest zdolny wymyśleć. Ważne jest co Ty sam myślisz na temat wykonania zdjęcia i jego odbioru. Kierowanie się estetyką, której nie czujesz nie da Ci radości fotografowania --pozdrawiam serdecznie
    Cała dyskusja poszła raczej nie w tym kierunku, który sobie obrałem.

Mnie osobiście przeszkadza jak autor pozbywa się dobrowolnie przejść tonalnych na pozowanym zdjęciu co przy powiększeniu zdjęcia do normalnych rozmiarów powinno wyglądać nie korzystnie.

Ja w zasadzie chciałem się tylko dowiedzieć czy znacie kogoś uznanego kto przepala twarze i to się dobrze sprzedaje .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ja tam lubię takie przepały. Skoro można w kreatywny sposób wykorzystać brak ostrości, to dlaczego nie można by wykorzystać przepaleń? Podręczniki są dobre na początku drogi, pozwalają poznać pewne podstawy, wyuczyć się sprawdzonych rzeczy. Jednak większość najlepszych zdjęć, jakie widziałem, była tak dobra m.in. dlatego, że w kreatywny i ciekawy sposób łamała te podręcznikowe schematy.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Mnie osobiście przeszkadza jak autor pozbywa się dobrowolnie przejść tonalnych na pozowanym zdjęciu co przy powiększeniu zdjęcia do normalnych rozmiarów powinno wyglądać nie korzystnie.
    Ale co Ci w tym przeszkadza? Przecież to jego zdjęcie, jego wizja.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 23.03.09 o 00:17 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat droplet:
    Ja w zasadzie chciałem się tylko dowiedzieć czy znacie kogoś uznanego kto przepala twarze i to się dobrze sprzedaje .
    -----------------------------------------------
    Mówiąc żartem powinieneś takie pytanie zadać w innym dziale (gdyby taki był) np. "Opinie dotyczące fotografów hochsztaplerów"
    Widać tacy nie są zbyt popularni, bo brak odpowiedzi na Twoje pytanie
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 23.03.09 o 00:31

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    dzemski: Myślę, że zdjęcie ratuje uroda dziewczyny...--gdyby to był jakiś niezbyt ciekawy model większość (prawdopodobnie) uznałaby te przepały za błąd
    Zgadzam się w 100 procentach z Irkiem!
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja tam lubię takie przepały. Skoro można w kreatywny sposób wykorzystać brak ostrości, to dlaczego nie można by wykorzystać przepaleń? Podręczniki są dobre na początku drogi, pozwalają poznać pewne podstawy, wyuczyć się sprawdzonych rzeczy. Jednak większość najlepszych zdjęć, jakie widziałem, była tak dobra m.in. dlatego, że w kreatywny i ciekawy sposób łamała te podręcznikowe schematy.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Ale co Ci w tym przeszkadza? Przecież to jego zdjęcie, jego wizja.
    Napisałem to chyba trzy razy ale napiszę czwarty.

Ja nie chcę już oceniać tego zdjęcia, chciałem się dowiedzieć czy znacie uznanego artystę z nazwiska, który robi przepały, i tyle.

Nie obraź się ale twoja osobista opinia nic mi w tym nie pomaga .

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Zgadzam się w 100 procentach z Irkiem!
    I ja się zgadzam. Dzisiaj wielu próbuje dorobić jakąś "wizję artystyczną" do oczywistych braków swego warsztatu. I można niestety (stety) na tym oprzeć swój styl. Podoba mi się np. solidne podejście do warsztatu Irka. Bez lizusostwa Po prostu te fotografie cieszą oko. A przykładowa fotka przepalona jest jak dla mnie.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Xano ; 23.03.09 o 00:38

| OlyJedi Awatar Misiaczek51
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Olyjan Zobacz posta
    I ja się zgadzam. Dzisiaj wielu próbuje dorobić jakąś "wizję artystyczną" do oczywistych braków swego warsztatu. I można niestety (stety) na tym oprzeć swój styl. Podoba mi się np. solidne podejście do warsztatu Irka. Bez lizusostwa Po prostu te fotografie cieszą oko. A przykładowa fotka przepalona jest jak dla mnie.
    Pozdrawiam.
    Święte słowa.
    Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4