efekt na zdjęciu, wtórując przedmówcom, uważam za manierę i za nic więcej. A jej celem jest tylko sztuczne uatrakcyjnienie kiepskiego zdjęcia - ot co.
A że estetycznie może się podobać - subiektywnie może, obiektywnie już mniej.
efekt na zdjęciu, wtórując przedmówcom, uważam za manierę i za nic więcej. A jej celem jest tylko sztuczne uatrakcyjnienie kiepskiego zdjęcia - ot co.
A że estetycznie może się podobać - subiektywnie może, obiektywnie już mniej.
Jakich by nie uzyc argumentów fotka jest skopana i tyle!
droplet: Nie powinieneś się sugerowć istnieniem jakichś niezdrowych tendencji na "górnej półce" . Obecnie w sztuce (także fotograficznej) można znaleźć wszystko co tylko człowiek jest zdolny wymyśleć. Ważne jest co Ty sam myślisz na temat wykonania zdjęcia i jego odbioru. Kierowanie się estetyką, której nie czujesz nie da Ci radości fotografowania --pozdrawiam serdecznie
Cała dyskusja poszła raczej nie w tym kierunku, który sobie obrałem.
Mnie osobiście przeszkadza jak autor pozbywa się dobrowolnie przejść tonalnych na pozowanym zdjęciu co przy powiększeniu zdjęcia do normalnych rozmiarów powinno wyglądać nie korzystnie.
Ja w zasadzie chciałem się tylko dowiedzieć czy znacie kogoś uznanego kto przepala twarze i to się dobrze sprzedaje.
Ja tam lubię takie przepały. Skoro można w kreatywny sposób wykorzystać brak ostrości, to dlaczego nie można by wykorzystać przepaleń? Podręczniki są dobre na początku drogi, pozwalają poznać pewne podstawy, wyuczyć się sprawdzonych rzeczy. Jednak większość najlepszych zdjęć, jakie widziałem, była tak dobra m.in. dlatego, że w kreatywny i ciekawy sposób łamała te podręcznikowe schematy.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ale co Ci w tym przeszkadza? Przecież to jego zdjęcie, jego wizja.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 23.03.09 o 00:17 Powód: Automatyczne scalenie postów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Cytat droplet:
Ja w zasadzie chciałem się tylko dowiedzieć czy znacie kogoś uznanego kto przepala twarze i to się dobrze sprzedaje .
-----------------------------------------------
Mówiąc żartem powinieneś takie pytanie zadać w innym dziale (gdyby taki był) np. "Opinie dotyczące fotografów hochsztaplerów"
Widać tacy nie są zbyt popularni, bo brak odpowiedzi na Twoje pytanie![]()
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 23.03.09 o 00:31
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
I ja się zgadzam. Dzisiaj wielu próbuje dorobić jakąś "wizję artystyczną" do oczywistych braków swego warsztatu. I można niestety (stety) na tym oprzeć swój styl. Podoba mi się np. solidne podejście do warsztatu Irka. Bez lizusostwaPo prostu te fotografie cieszą oko. A przykładowa fotka przepalona jest jak dla mnie.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Xano ; 23.03.09 o 00:38