Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Wydziały fotograficzne...studia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    jedynym słowem: masakra
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    jedynym słowem: masakra
    Strashna!

Tylko dla odważnych i zdesperowanych.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Wbrew temu co piszą inni moim zdaniem szkoła może dużo dać. Spotykasz o wiele więcej ludzi na swojej drodze, którzy mogą cię zainspirować, nauczyć cię innego spojrzenia na świat i dzięki którym możesz znaleźć swój styl, a to wszystko jest bezcenne.
    Dodam do tego kontakty - bezcenne.
    Nie zgadzam się z kolegami co do nieopłacalności studiów fotograficznych. Tak samo jest z każdym innym artystycznym kierunkiem, mimo to uczelnie są oblegane i ludzi zdają po kilka razy.
    Na studia czasem idzie się po to, aby realizować pasje

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Nie zgadzam się z kolegami co do nieopłacalności studiów fotograficznych. Tak samo jest z każdym innym artystycznym kierunkiem, mimo to uczelnie są oblegane i ludzi zdają po kilka razy.
    Zgadzam się co do pasji,tyle że często na pasjach się kończy,tam gdzie życie się zaczyna.
    Jeśli pasja idzie w parze z sukcesem,to można mówic o szczęściu ale w tym wypadku,to jak trafienie 6 w totolotka.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Spoko, ale trzeba mieć jeszcze z czego żyć.

hih kolega mgr. inz informatyk pracujący w zawodzie od kilku lat - chodzi teraz na studia z historii sztuki - wiedze w tym zakresie ma niesamowitą
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    19. letni człowiek idąc na grafikę lub malarstwo nie myśli, czy z tego wyżyje

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Moim zdaniem trzeba sobie bardzo poważnie odpowiedzieć na pytanie, co by się chciało w życiu robić. Ważne aby docelowe zajęcie było jak najbliżej tego, co uważamy za swoją pasję. Nie hobby, chwilowe zauroczenie, modę ale prawdziwą pasję. Wtedy jest szansa by stać się artystą w swoim fachu, bez względu na to jaki by on nie był. I to powinno zagwarantować satysfakcję z wykonywanego zawodu, chęć do ciągłego rozwoju, a nawet wymierne profity. Robienie czegoś na siłę bardzo męczy, a przychodzi taki wiek, że człowiek nie ma już ani czasu ani siły na drastyczne przekwalifikowanie się.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jeśli fotografia jest Twoją wielką, prawdziwą pasją to nie myśl o rozsądnym zawodzie tylko idź do jakiejś porządnej szkoły fotograficznej.

Ja przed laty wybierając studia dokonałem (wydawało się wtedy) rozsądnego wyboru. Poszedłem na ekonomię i nawet ją skończyłem. I co z tego? Nie pracowałem w tym zawodzie ani pół dnia. Straciłem tylko kupę czasu i energii.

To prawda co napisał Grizz, że można być fotografem studiując jednocześnie jakiś rozsądny kierunek, który w przyszłości da Ci dobrze płatną pracę. Jednak moim zdaniem, jeśli jesteś przekonana, że chcesz być zawodowym fotografem to oddaj się tej pasji całkowicie.

Będziesz biedną fotografką, ale szczęśliwą. Albo sfrustrowaną lecz bogatą radczynią prawną.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Jeśli fotografia jest Twoją wielką, prawdziwą pasją to nie myśl o rozsądnym zawodzie tylko idź do jakiejś porządnej szkoły fotograficznej.

Ja przed laty wybierając studia dokonałem (wydawało się wtedy) rozsądnego wyboru. Poszedłem na ekonomię i nawet ją skończyłem. I co z tego? Nie pracowałem w tym zawodzie ani pół dnia. Straciłem tylko kupę czasu i energii.

To prawda co napisał Grizz, że można być fotografem studiując jednocześnie jakiś rozsądny kierunek, który w przyszłości da Ci dobrze płatną pracę. Jednak moim zdaniem, jeśli jesteś przekonana, że chcesz być zawodowym fotografem to oddaj się tej pasji całkowicie.

Będziesz biedną fotografką, ale szczęśliwą. Albo sfrustrowaną lecz bogatą radczynią prawną.
    Tylko, ze sfrustrowana radczyni prawna może sobie pozwolic fotografować dla przyjemności i robic takie zdjęcia na jakie ma ochotę... i kiedy ma na to ochotę, a zawodowy fotograf musi się martwic o wiele więcej rzeczy niż tylko dobry kadr...

... i pod żadnym pozorem nie radziłem iść na kierunek, który nam się nie podoba i się w danym zawodzie nie widzimy!

Nalezy po prostu dobrze wybrać z tego co sie nam podoba.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    emmm pięknie tu wszyscy wszystko piszecie a wybór jest ciezki ...ale wydaje mi sie że wybiore dobrze płatny kierunek i dodatkowo we własnym zakresie fotografia
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"