aparat zostal zamoczony ... jednak na chwile i był wylaczony wlaczylem po tygodniu wszystko ok tylko to nie dziala ... wie co to i czy przejdzie na gwarancji ??? uspokujcie mnie .. :z gory dzieki
aparat zostal zamoczony ... jednak na chwile i był wylaczony wlaczylem po tygodniu wszystko ok tylko to nie dziala ... wie co to i czy przejdzie na gwarancji ??? uspokujcie mnie .. :z gory dzieki
Prawdopodobnie nie przejdzie. Zamoczony - utopiony, czy zamoczony - polany wodą? Po utopieniu będą ślady nieporównywalne z niczym innym.
Możliwe, że serwis uzna "zamoczenie" jako kondensację pary wodnej.
AF nie działa - nic się nie dzieje, czy nie działa nie potrafi ustawić ostrości?
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
nic sie nie dzieje ... nawet sygnaly dzwiekowego ze ustawiona została ostrosc
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
aa jak krece pierscieniem tez nic ...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
co to mogło sie stać ii za ile![]()
Ostatnio edytowane przez gustaw86 ; 19.03.09 o 19:17 Powód: Automatyczne scalenie postów
Sprawdzić najpierw z innym obiektywem, może to nie korpus.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
sprawdzalem ...
Ja raz miałem to samo ...
W plenerze zmieniłem z 14-42 na 40-150 i on mi nie ostrzył ... tak jak mówisz AF nie działał ... ani na AF ani na MF ... nie zalałem go więc sie wystraszyłem że to jakaś "ukryta usterka" ...
Przeczyściłem styki w body i wszystko wróciło do normy i do tej pory problemu nie miałem ...
Olympus nie ma "ukrytych usterek:
Pozdrawiam.
przeslony tez nie idze...
poprostu nie pokazuje wartosci przesłony nawet ... a na manualu nie idzie zmienic tylko sa dwie kreski w miejscu gdzie powinna podana byc wartość