Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 297

Wątek: Po co w lustrzance cyfrowej lustro?

rodzyn
    Gość
    chciałbym przejść do treści wątku , sam mandat mam w .... ale sumienie tych Panów będzie bolało i nie mogę na to pozwolić , bo wyglądało by , że mandatam można niektórych próbować wyciszyć !

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    chciałbym przejść do treści wątku , sam mandat mam w .... ale sumienie tych Panów będzie bolało i nie mogę na to pozwolić , bo wyglądało by , że mandatam można niektórych próbować wyciszyć !
    Czy sumienie ich będzie gryzło to wątpię. My tu sprawujemy władzę, koniec, kropka. Mandatami przywołujemy do porządku a nie wyciszamy (chociaż poniekąd można postawić czasami znak równości).

Zamykam tymczasowo.
    było sobie życie

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Pozwolę sobie otworzyć, bo minęły 2 dni i mam nadzieję, że ciśnienie opadło!
    Temat wątku jaki jest, to każdy widzi i od tej chwili już proszę dyskutujących, że albo piszemy na temat, albo wcale...
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Atmosfera "opadła" więc czas udzielic odpowiedzi na pytanie.
    Otóż w dzisiejszych czasach w lustrzankach montuję się lustro aby ładnie klapało i dawało miły dzwięk,ktory wspaniale działa na nasze dusze i umysły.Co ciekawe producenci poszli tak daleko,że poszczegolne modele klapią inaczej,że nie wspomnę o róznicach pomiędzy markami.
    Owo klapanie i wydawanie dzwięków wzmaga onanizm sprzetowy i wspomaga sprzedaż lustrzanek.
    To chyba jedyne sensowne wyjaśnienie

rodzyn
    Gość
    O Dzięki! O Wielka : Mysikrolik !
    oczywiście , że zawsza staram się na temat.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 25.03.09 o 15:49

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Chyba przedwcześnie pozwoliłem sobie na żart

rodzyn
    Gość
    dodam test:
    dobrze zrobiony test E-30:
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse30/
    również porównania z G1 (z których G1 moim zdaniem wypadł B.dobrze)

moje podziękowanie miało być miłe i bez podtekstów i proszę je tak traktować!
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Jeszcze co do spotkania to: z powodu szaro-brunatnej, śnieżnej aury nie odbyło się, ale jesteśmy z kolegą Jungli na pierwszy pasujący dzień z w miarę dobrym światłem, zapraszamy też kolegę Zibi1303.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 25.03.09 o 15:58 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Atmosfera "opadła" więc czas udzielic odpowiedzi na pytanie.
    Otóż w dzisiejszych czasach w lustrzankach montuję się lustro aby ładnie klapało i dawało miły dzwięk,ktory wspaniale działa na nasze dusze i umysły.Co ciekawe producenci poszli tak daleko,że poszczegolne modele klapią inaczej,że nie wspomnę o róznicach pomiędzy markami.
    Owo klapanie i wydawanie dzwięków wzmaga onanizm sprzetowy i wspomaga sprzedaż lustrzanek.
    To chyba jedyne sensowne wyjaśnienie
    Dokładnie. I z tegoż powodu imitacja dźwiękowa jest aplikowana do małpek. Lud myśli, że jak klapie, to bardziej pro. Tak samo wielu maniaków samochodowych rajcuje się takim, a nie innym dźwiękiem silnika. Spotkałem nawet takich, których kręcił dźwięk pilarki producenta x, czy y.
    Lustra będą klapać nawet jeśli staną się zbędne tak długo jak długo nie będą znacznie przeszkadzać w robieniu zdjęć (niektórym już dziś przeszkadzają, ale to mniejszość )

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ciekawe co Samsung wprowadzi do lustrzanek bez lustra.
    Tą koncepcję spowalnia praktycznie tylko prędkość AF (Panas osiągnął tu już poziom budżetowych lustrzanek), oraz elektroniczny wizjer.

EVF Panasa to duży krok naprzód, ale pod pewnymi względami jednak poziomu OVF nie osiąga (choć pod pewnymi jest lepszy - wielkosć wizjera w budżetowej półce, czytelność parametrów).

Samsung wprowadził już do niektórych kompaktów ekrany OLED.
    Może w swoim microAPS zastosuje wizjer w tej technologii?

OLED jeszcze na dobre nie weszło do produkcji. Na razie mamy małe telewizory, laptopy, niektóre komórki i kompakty z OLED-ami. Ale za parę lat wygryzą ze sklepów 42-calowe LCD (jak się zamortyzują linie produkcyjne LCD).
    A za OLED czekają już następne, jeszcze lepsze technologie.
    W końcu EVF będzie lepszy jakościowo od OVF pod każdym względem.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

rodzyn
    Gość
    Oj słusznie prawi.
    takie pytanie - może by w dziale system micro4/3 założyć wątek w którym zebralibyśmy różne linki dotyczące tego tematu - byłoby to łatwiej ogarnąć a tak gdzieś linki i czego tycza giną w wątkach?
    Otwieram dyskusję w tej sprawie.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 25.03.09 o 19:53