Jeśli mówisz o zdjęciach 150-152 to mnie też. Szczególnie to pierwsze (150), podoba mi się kadr, fajnie ochłodziłeś b&w (jeśli dobrze widzę, że jest tam odrobina niebieskości). Chociaż to ostatnie (152) też niegłupiePodoba mi się ten klimat Wichrowych Wzgórz. Z przyjemnością też obejrzałabym 152 tyle, że w pionie, z dodatkowym niebem. No ale to takie rozważania tylko, bo konieczne chyba byłoby wykonanie panoramy, generalnie sklejki kilku zdjęć wtedy, na miejscu.
Fajnie, że próbujesz różnych sposobów obróbki fotek, nie dając się zamknąć w ramy jednego tylko rodzaju wywoływania![]()
Ostatnio edytowane przez Agulka ; 7.11.09 o 16:34
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Podobają mi się chmury na 150. Wyciągnąłbym z nich na warstwach tyle dramatyzmu, ile tylko się da
Swoją drogą ciekaw jestem efektu w kolorze![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
150, 151, 152, 154 - super
W tych pierwszych ciekawa obróbka, pasująca do miejsca! a i ostatnie foto bardzo ciekawe, kadrowo i kolorystycznie
Ostatnio edytowane przez iszi ; 7.11.09 o 18:51 Powód: Automatyczne scalenie postów
Z oststnich eksperymentow najbardziej podoba mi sie 150, ladny kadr i chmury. O tym co mozna polepszyc wspomnial Helmuth, ciekawa jestem jaka bedzie ta wersja do galerii![]()
![]()
Drzewko na tak ponieważ to zawsze sympatyczny akcent i taka mgielna aura. Cmentarz z kapliczką na nie z uwagi na walacy się budynek. 150 świetna i oprócz chnur duże znaczenie ma tu droga która prowadzi w kadrze i tego zabrakło na 151 gdzie jest w połowie zdjęcia przerwana i pojawia sie znikąd dalej. 152 brakuje na ziemi mocniejszego akcentu. W tych trzech ciekawa tonacja. 153 kolorowe i tutaj jestem na tak bo przyjemny widoczek.
pozdrawiam Wiejo
Z tych trzech, najbardziej podoba mi się 155 (sam kadr). Obróbka, spowodowała pojawienie się pasów na niebie- nie podoba mi się to.
Na pozostałych, jakieś jasne obwódki wokół konturów, szczególnie drzew. Też jakoś mi to nie podchodzi.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kadry i miejsca ładne ale czy ta obróbka pokazuje urok tych miejsc. Nie jestem do tego przekonany a poza tym widoczne są mankamenty o których napisał Helmuth.
pozdrawiam Wiejo