heh mam nadzieje że mnie zrozumiałeś:P chodziło mi o światło które przebijało się przez chmurę na jednym zdjęciuPodoba mi się obróbka tych fotek
tylko ta ramka za duża jak dla mnie
![]()
dlatego napisałem że mam pecha (bo chyba lepiej być olśnionym- co nie?; jeżeli chodzi o winiety wcześniej ich nie używałem, myślę, że w zdjęciach powyżej ma uzasadnienie- mogę się mylić..... chyba aż taka duża to nie jest, ja odbieram jako delikatną....
Kadr jest zbyt ciężki z prawej.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
83 i 84 są dla mnie po prostu niesamowite. Urzekająca jest w nich unosząca się w powietrzu mgiełka i klimat delikatności, romantyczności, lekkości.
Podobnie dobrze dzieje się na zdjęciu 85, ale to już nie jest to samo, chociaż obróbka podobna. Gdyby ławka była w inny sposób sfotografowane, z innej perspektywy, bez tych schodów po prawej stronie, efekt byłby zdecydowanie lepszy.
Ale generalnie klimat się podoba.
Konsekwentnie przy nim obstawaj, bo fotki późniejsze już nie są ciekawe. Są ot takimi pstryczkami widoczków, a tego chyba nie chcesz, prawda?![]()
Lubię i będę "pstrykał" widoczki, te poprzednie tylko eksperyment udany lub nieudany...