Pomyśleć, że z tych miłych stworzonek można tu kupić w każdym sklepie chipsy o smaku owieczki....echhh gupi kraj...
Pomyśleć, że z tych miłych stworzonek można tu kupić w każdym sklepie chipsy o smaku owieczki....echhh gupi kraj...
Pomyłkowo dwa razy wrzuciłem to samo.... szkoda że nie ma opcji skasowania postu
Ostatnio edytowane przez iszi ; 15.09.09 o 15:09
Robione iso400 stąd delikatny szum
Przejrzałem cały wątek, widać że fotki coraz lepsze, niestety obróbka nie jest Twoją najmocniejszą stroną (mam tak samo...)
MSZ masz piękne widoki, potrafisz je oddać, szczególnie spodobało mi się zdjęcie nr. 64
Co do ostatniego - ciekawie, tylko szkoda że jest ten niebieski zafarb na chmurach...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Właśnie co do tego "zafarbu" to mam jeszcze taką wersję zdjęcia- wahałem się , które wstawić.
Co do obróbki to najgorzej mam z ostrością i odpowiednim podświetleniem zdjęcia, matryca w moim laptopie jest tak czuła na zmianę kąta widzenia, że czasami nawet porównując jasność do zdjęć innych w galerii- za cholere nie mogę ustawić (bo i tak nie wychodzi). Ostatanie zdjęcie 67 np prześwietliłem u mnie widać za jasno - ale skoro tego nie zauważyłeś znaczy, że chyba jest dobrze?
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Z przyjemnością przejrzałam wątek. Widoki piękne i do pozazdroszczenia, ale chyba wszędzie daleko
Obróbka na laptopie to rzeczywiście trudniejsza sztuka (też mam problem), ale tak jak Agulka jestem zwolenniczką "umiejętnych fotek" a nie obróbki.
To co szczególnie mi się podobało:
51. kwiat - ciekawie pokazany taki niby fruwający, ładne kolory,
57. spokój i harmonia - aż chciałby sie przysiąść na trawie i patrzeć, patrzeć...
59. okno - wzrok przyciaga rysa/występ na murze, a z okienka jakby patrzyły oczy robota (takie skojarzenia z Walle)
63. podobnie jak 57. na uspokojenie, poza tym mamy dowód że Ziemia jest okrągła
Troszkę więcej słońca życzę (byle nie za dużo)![]()
....że też Wam się chciało cały wątek przeglądać
A tak na poważnie to miło mi Ranya i K_Puchatek...trochę stron się nazbierało i czasu trzeba było poświęcić....
Ranya te ciekawe miejsca są faktycznie daleko i trudno dojechać...ale warto...
Pozdrawiam
Cześć, ja również dzisiaj przeczytałem cały wątek. Bardzo podoba mi się zdjęcie 7 z wieżą, następnie ciekawe jest 17, ale ja bym zrobił je o innej porze, tak żeby nie było widać samochodów. Ciekawe są oba zdjęcia z torami, chociaż bardziej by mi się podobały gdyby szyny były bardziej wyeksponowane. Poza tym bardzo fajne jest zdjęcie z owcami.
Pozdrawiam Rys