Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 142

Wątek: Szkolenie fotopstryk kościelny

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marasc Zobacz posta
    KURS DLA FOTOGRAFÓW I OPERATORÓW KAMER VIDEO W DIECEZJI PELPLIŃSKIEJ. 2009.03.08
    Kierując się troską o świętość liturgii, a także miejsca jej sprawowania, Diecezjalna Komisja do Spraw Liturgii i Duszpasterstwa Liturgicznego informuje, że w sobotę 18 kwietnia 2009 r., o godz. 9.30, w gmachu Wyższego Seminarium Duchownego w Pelplinie, rozpocznie się specjalny kurs dla fotografów i operatorów kamer. Uczestnikami kursu mogą być jedynie osoby uczestniczące w życiu Kościoła i parafii, szanujące świętość miejsca i czynności liturgicznych. Każdy kandydat winien przywieźć opinię własnego księdza proboszcza oraz podpisane przez niego pismo polecające. Opłata za kurs wynosi 250 zł. Obejmuje ona koszta szkolenia, materiały dydaktyczne, oraz obiad.
    W marcu robiłem kurs w Gdyni (Kuria Gdańska),cena 100 zł a uczestnikiem mógł być każdy ,kto wyraził chęć zrobienia takiego kursu.Nieważne czy ateista czy muzułmanin...i to mi się wydaję normalne podejście do tematu.Wiadomo ,że chrześcijanin znając porządek ceremoni będzie mniał dużo łatwiej niż np. muzułmanin, ale czy ten drugi nie potrafi robić zdjęć?
    W Łodzi trzeba było podać na formularzu parafię, do której się należy...
    Potrafię zrozumieć, że osoba nie należąca do KK nie musi mieć prawa do fotografowania obrzędu, ale skierowanie od proboszcza? Jeeeeee! To jest już wariactwo.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marasc Zobacz posta
    W marcu robiłem kurs w Gdyni (Kuria Gdańska),cena 100 zł a uczestnikiem mógł być każdy ,kto wyraził chęć zrobienia takiego kursu.Nieważne czy ateista czy muzułmanin...i to mi się wydaję normalne podejście do tematu.Wiadomo ,że chrześcijanin znając porządek ceremoni będzie mniał dużo łatwiej niż np. muzułmanin, ale czy ten drugi nie potrafi robić zdjęć?
    Zgadzam się z Tobą.
    No cóż, ekumenizm pełną gębą.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar krzychru
    Mieszka w
    Szubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzisiaj dzwoniłem Gdyż chce mieś to również za sobą, w sprawie kursów foto-video z polecenia kolego po fachu.

Ogłaszam wszechobecnym i zainteresowanym , że kursy foto-video , odbywają się co miesiąc w każdą pierwszą środę miesiąca w miejscowości Łowicz. Kolejny odbędzie się dnia: 6 maj 2009r , koszt kursu 80zł czas trwania godzina zajęcia i około godzina wystawienie dokumentu, legitymacji.
    Dokument uprawnia do filmowania i fotografowania.
    Zaświadczenie jest bezterminowe.

Z pozdrowieniem Krzysztof.

PS: jadę na kolejne spotkanie.
    Jedzie ktoś??
    Olympus E-510; ZD Kit 14-42mm + 40-150mm+ ZD 40-150 f3.5-4.5; M42 MC JUPITER 37 A 3,5/135 + 2x Helios 44/2; Lampa - FL36+Fomei 828 DF DIGITAL; statyw Velbon.

www.chruscinski.com.pl - Chwile radości, miłości i piękna

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    We Wrocławiu kurs odbędzie się na przelomie lutego-marca - zależy od tego, jak szybko zmontowana zostanie grupa 20-osobowa. Z nami juz jest 14 osób chętnych !

Kontakt do Kurii Archidjecezjalnej - zapisy prowadzi dział audiowizualny - tel. (71) 327 11 18, biuro - ul. Katedralna 13, pokój nr 6.

Potrzebne będzie zaświadczenie, że jest się katolikiem praktykującym, 1 zdjęcie legitymacyjne, kilka zdjęć z ceremonii formatu 10x15 cm do celów szkoleniowych - te już pozostaną w archiwum Kurii

Zajęcia mają się odbyć w sobotę od 10-14 - do ustalenia.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez black_bird ; 27.01.10 o 12:46

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez black_bird Zobacz posta
    Potrzebne będzie zaświadczenie, że jest się katolikiem praktykującym
    Tak z ciekawości, co to jest?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    sam jestem ciekawy .. myślę, że chodzi o to czy praktykujesz czy udajesz, że praktykujesz .. kiedyś wystarczył akt chrztu św. W sumie nie bardzo rozumiem po co to, przecież część fotografów i kamerzystów to laicki naród

P.S.
    Żebym źle nie był rozumiany - Laicyzm (z fr. laïcisme) to koncepcja rozdziału Państwa od Kościoła i braku wpływów religijnych na sprawy państwowe. Laicyzm ma na celu zapewnienie niezależności religijnej oraz swobody praktyk religijnych

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Hmmm.....a co, jeśli się nie jest katolikiem (tak z ciekawości pytam)?
    Pozdrawiam, Jola

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jolly Zobacz posta
    Hmmm.....a co, jeśli się nie jest katolikiem (tak z ciekawości pytam)?
    Przekwalifikowanie zawodowe
    Niestety, wymóg dotyczący zaświadczenia od proboszcza jest coraz częściej spotykany, jeśli nie powszechny. Nie ma tego złego, w przyszłości mogą sobie życzyć stempelków potwierdzających uczęszczanie na msze przez 10 niedziel z rzędu.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Przekwalifikowanie zawodowe
    Niestety, wymóg dotyczący zaświadczenia od proboszcza jest coraz częściej spotykany, jeśli nie powszechny. Nie ma tego złego, w przyszłości mogą sobie życzyć stempelków potwierdzających uczęszczanie na msze przez 10 niedziel z rzędu.
    Myślę ze to się skończy niedługo, na razie rzucają kłody pod nogi, potem będą się prosić.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Tak z ciekawości, co to jest?
    W Krakowie nie było takich problemów