Z ostatniej wyprawy ....stary cmentarz. Proszę o ocenę.
Z ostatniej wyprawy ....stary cmentarz. Proszę o ocenę.
Zdjecia pewnie były by ciekawe gdyby nie zlewały się z tłem. Muszę się mocno wpatrywać w zdjecie, by odróżnić głowny motyw którym pewnie są nagrobki od tła. Być może to jest też powodem że zdjęciom brakuje nastroju odpowiedniego do miejsca w którym zostały zrobione
Unikaj fotografowania pod słońce !! W ten sposób tworzysz teatrzyk cieni znacznie lepiej jest gdy model oświetlony jest przez promienie !
Po prostu pilnuj by słońce świeciło Ci w plecy albo z boku
Oczywiście sa wyjątki ale trzeba wiedzieć co się robi !!
Pozdrawiam !!
Peter
Jak wyżej, troszkę za duża GO bo tło wchodzi w główny motyw fotek ale ogólnie rzecz ujmując całkiem dobrze kombinujeszZ poprzedniej seryjki trzech zdjęć chłopca środkowe imho najlepsze.
Pozdrawiam
mente et malleo
Zdjęcie z ostatniej serii i próba z HDR
Tutaj to już ci wyszła prawie grafika do tego 3d.
Jakby nie było tak przekombinowawe to by chyba było lepsze.
OK daje bez kombinowania![]()
Jak dla mnie to o wiele lepiej wygląda.
Numeruj fotki po kolei, będzie łatwiej się do nich wtedy odnieść.
Co do samych fot z ostatniej serii:
1-sze: pomost uciety w dość nieciekawy sposób, maszt od łódki troche psuje całość - mi wzrok ucieka właśnie na ten maszt. Poza tym fotka bardzo fajna i przyjemna.
2-ga: ciekawe ujęcie do akt do ubezpieczeniaa tak na poważnie to ciekawe i lekko drastyczne, okolice ucha prawie przepalone.
3-cia: nie wiem czy rzeczywiscie chciales wyostrzyc na ta galazke, jesli tak to powinienes wybrac bardziej spokojne tlo bo tutaj nie wiadomo o co chodzi.
Masz ciekawe zamysly, jednak brak jeszcze odpowiedniego wykonania, ale pamiętaj że ćwiczenia czynią mistrza.