Witam pierwszą lustrzankę nabyłem niedawno. E-500 z kitowym obiektywem.
Postanowiłem zamieścić jedno z pierwszych moich zdjęć do oceny. Wykonałem je z myślą o HDR. Proszę napiszcie co myślicie i co zostało do poprawienia ?
Witam pierwszą lustrzankę nabyłem niedawno. E-500 z kitowym obiektywem.
Postanowiłem zamieścić jedno z pierwszych moich zdjęć do oceny. Wykonałem je z myślą o HDR. Proszę napiszcie co myślicie i co zostało do poprawienia ?
Wydaje mi się, że HDR zastosowałeś z umiarem ( o ile już go zastosowałeś). Wygląda to dość ciekawie. Samo niebo i promienie słońca przebijające się przez chmury wyszły bardzo efektownie.
Przeszkadzają natomiast dachy domów w dole kadru.
Ostatnio edytowane przez jolly ; 11.03.09 o 22:07
Pozdrawiam, Jola
Dzięki za uwagi, postaram się myśleć o nich przy kolejnych fotografiach![]()
Podpinam pierwsze foty obiektyw Pentacon 1.8/50 Adapter AF 4/3
Proszę o oceny to moje pierwsze portrety.
przy tak jasnym szkle niepotrzebna lampa, a juz na pewno nie na wprost - tu popsuła tylko zdjecia 2 i 3 tworząc zbedne cienie.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Faktycznie niepotrzebna lampa a regulacji zmiany błysku nie mogłem zrobić, bo to na wbudowanej.
E-500 oddaje pięknie kolory za sprawą matrycy Kodaka !! Proponuję wybrać się w jakieś urokliwe miejsce lub popołudniowy spacerek z dziećmi !! Zdjęcia będą o wiele ciekawsze i chętniej komentowane !!!!
Niestety te które zamieściłeś są mało ciekawe, ciemne i mało barwne !!
Pozdrawiam !!
Piotrek
Trochę czasu było więcej, zamieszczam parę zdjęć do oceny z ostatniego spacerku.....