Witam... piszę to będąc praktycznie w trakcie urlopu i jako że mam pewne ograniczenia prosze o wyrozumiałosc... ale temat jest dla mnie bardzo wazny i pilny... "Dobry człowiek" pozbawił mnie mojego C-4000no i mam problem... chciałbym uratować resztę urlopu decydując sie na zakup... ponowny C4000 lub wykładając znacznie wieksze pieniądze na C5060. Szczerze powiem ze jak do tej pory to C4000 satysfakcjonował mnie w 80-90%. W nowszym modelu pociąga mnie dodatkowy 1 MPx, jasniejszy obiektyw od 27 mm (dla mnie wazne aby aparat obejmował kadrem jak najwiecej a dodatkowe przystawki nie wchodzą w grę) oraz zoom x4 (większego nie potrzebuję). Podoba mi sie takze ruchomy ekranik LCD. Nie podoba mi sie bateria w C5060...
Na ile fotek wystarcza srednio taka bateria? Używam wyłącznie LCD i powiedzmy ca 30-40% fotek robie z błyskiem...
Czy istnieją tansze baterie (nie słabsze) innych producentow?
Czy ładowarka pozwala na ładowanie baterii poza aparatem?
Czy układ optyczny w C5060 jest inny niz w C5050? Pytam bo od kogos kto wczesniej uzywał C4000 usłyszałem ze C5050 robi ponoc... mniej ostre fotki!!!!
No i w koncu - jakie są słabe punkty C5060?
Czy C4000Z w czymś istotnym góruje nad nowym modelem?
Jeżeli kogos krępuje napisanie moze niezbyt popularnej opinii to prosze na priva... Za szczere głosy i pomoc BARDZO dziekuję!
Decyzję podejmę w poniedziałek po 9.00 wiec prosze o komentarze do tego czasu...
Pozdrawiam!
Post przeniesiony na forum Jaki aparat wybrać przez Jeronimo