Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
E-PL1@ iAUTO + PL45 w rękach Darii, pierwszy kontakt z obiektywem makro
0. autorka na iauto
1.
2.
3. E-PL1 IS1 = On, PL45 OIS = Off
4. E-PL1 IS = Off, PL45 OIS = On
5.
6.
7.
8.
9. Od tej chwili fotograf pupa, M i czasy z głowy, CWB z koszuli; ćwierćwałek
10.
11.
12.
13.
14. F/2.8
15. F/4
16. F/5.6
17. F/2.8
18. F/4
19. F/5.6
20. Daria, iAUTO
Wnioski:
1. Dziękuję Panas/Oly za rewelacyjny tryb iAUTO! - to nie "zielony kwadracik" na Canonach...
2. Dziękuję Olympus za one touch WB pod czerwonym guzikiem do nagrywania
3. Dziękuję Olympus za wykrywanie twarzy (chyba wszystkie z Lajki)
4. OLYMPUS POWER = OLYMPUS COLORS!!!
5. Lajka. Czuje pismo nosem, że mogę skończyć z mPL25 w torbie
Z tego powodu aż boję się zakładać PL45 bo to co ten mikro czołg wypluwa to foto poezja. Za każdym razem szok (Janko czyta szok pyty)
6. IBIS vs. OIS; w extremalnych sytuacjach nawet 100LIS (imho najlepszy macro IS) wymięka na 1/4 czy 1/10
W skrócie: MIKRO RZĄDZI!
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.05.11 o 13:50
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jak juz jestes taki radosny, to moze cos wydebie, masz za duzo kasiuty?kupilbym se nalesnika 20mm wiem gdzie sa tanio
pozdrawiam serdecznie
Janek
Nie rozumiem (szczerze), ale myślisz o tym co ja to najpierw Oly mZD 12/2.0, to jest priorytet. Wtedy mogę spokojnie przekazać znajomej mamie LX3.
mPL25/1.4 mogę kupić tylko jeśli byłby kitem do body, które by mnie porwało, na razie takiego nie ma.
pozdrawiam - gietrzy
ps. Kumpel podchodzi do mnie - ty zrób coś z tym (500D, 18-55IS), zdjęcia poruszone i słaby zum. IS na 1/4 daje prawie ostre na 100% więc daje ostre foty, zacząłem w głowie szukać szkła... porównałem z M/43 i ten ef-s to "dziurawy" system on jest, jeśli chodzi o szkła. Ble!![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.05.11 o 13:48
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Trudno, jakoś przeżyję- dzięki za opinię.
Jeszcze jedno: epi, pomożesz?
Jak w miarę szybko w Olku ustawić tak sobie flash?
W Canonie M, -2 i heja a tu jakieś dziwne tryby są (nie czytałem instrukcji)
Jak zrobić to szybko w Olku, jestem w M, przysłona/czas/iso moje i... jak na szybko ustawić/wymusić błysk FEC -2 wbudowanej lampki?
Z góry dzięki.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.05.11 o 14:04
Niestety nie wiem, nie miałem nigdy do czynienia z tą lampą. Ale jakaś kompensacja siły błysku chyba jest...
1/160 to czas synchronizacji z migawką, a ustawiona przez Ciebie wartość 1/4 to chyba moc błysku.