Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Dziękuję z rady
Muszę się jeszcze dużo nauczyć. Całe szczęście, że nie są te zdjęcia aż tak bardzo negatywnie odbierane. Poniżej oryginały:
Myślę, że bez koloru, te zdjęcia bardzo dużo tracą.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Landscape Photography
Kociaki - jak zwykle wychodzą świetnie.
Ostatnie też bardzo dobre - w kolorze jednak lepiej.
Powodzenia.
Pozdrówka.
Na 8a kamień budowli złapał trochę fioletów? Czy mi się wydaje? Na 7a ma piękną, naturalną barwę.
Dzięki za opinie starych i nowych użytkowników zaglądających na mój wątek. Wasza sugestie bardzo mi pomagają. Nie pozostaje mi nic jak tylko pstrykać i nie kombinować z BW
Shadok te kamienie oryginalnie mają barwę biało-szarą wypaloną przez słońce. 7a celowo ociepliłam i rzeczywiście lepiej to wygląda, 8a jest bardziej zbliżone do oryginalnego koloru.
Wrzucę niedługo coś nowego
Pozdrawiam![]()
Wiem, wiem trochę ryzykuję - zdjęcie pod słońce, troszkę przepalone... ale nie mogłam się oprzeć barwom liści.
A może nie jest tak źle ?
Tak,barwy liści są piękne.Chyba jednak słonko było za wysoko aby uzyskac naprawdę piękny efekt.
Zdjęcia w lesie są przepiękne,zwłaszcza te zrobione pod niskie światło ale to nie jest łatwa sztuka.Najbezpieczniej jest wchodzic do lasu z aparatem wtedy,kiedy na dworze jest pogoda,którą zwykło określac się - brzydka.Masz wtedy bardzo miękkie światło i równomierny kontrast.
Landscape Photography