A jeżeli miałby ktoś ochotę zerknąć tutaj to zapraszam. Z czasem coś wybiorę i wstawię tu pod ocenę![]()
A jeżeli miałby ktoś ochotę zerknąć tutaj to zapraszam. Z czasem coś wybiorę i wstawię tu pod ocenę![]()
A to niespodzianka miałem być na tej imprezie ale pojechał kolega z gazety![]()
tu dostępne inne fotki z tej imprezy
http://www.moto-park.koszalin.superh...egory&catid=32
Pozdrawiam.
Fotki będzie lepiej wrzucić na forum.
Jest tam parę strzałów przy których się zatrzymałem.
Szkoda w paru ostrości.
Taztaz nawet nie wiesz jak mi szkoda tych nieostrych fotek
... no ale wrzućmy coś pod nóż![]()
Aina chyba każdy wie co to znaczy, boli ale mobilizuje do poprawiania swoich umiejętności .
Mi tam się obie podobają na 13 widać ze nie jedzie 5na godzinę.
A ślad to nie codzienny widok. bo za jazdę motorem po plaży często dostaje się mandat![]()
Ostatnio edytowane przez taztaz ; 15.05.09 o 00:26
Motorek fajny, dynamiczna fotka, dobry kadr - podoba się![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Podpowiedzcie mi jak powinnam kadrować i jakie mieć ustawienia takich zdjęć, żeby nie patrzyło się jak na zwykłą jazdę na motocyklu, tylko żeby było widać dynamikę? Czy lepiej zamrażać całość czy tylko zawodnika, a tło rozmyte?
Jeżeli chcesz uzyskać dynamikę, to tylko panning - śledzenie obiektywem zawodnika i przy dłuższych czasach tło (bo ja wiem, 1/40 - 1/80) się ładnie rozmyje. Kwestia wprawy i treningu, to nie jest takie proste. W galerii znajdziesz trochę zdjęć z rajdów samochodowych wykonanych taką techniką. Wtedy czuć prędkość, ruch, itp.
Bez tego, wyjdzie ci motocrossowiec wiszący w powietrzu, albo stojący na poboczu![]()
Technika panning wymaga sporo pracy ale daje efekty zdumiewające. jak już się opanuję to można dołączyć inne techniki .
15 fajny moment ale obróbka nie do końca niebo wchodzi w fiolety.