Widziałbym więcej kontrastu, np tak:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
rzeczywiście jest lepiej, jeszcze nie mam wprawy![]()
witam kolezanke
widze za Nas BAB coraz wiecej - czyzby olympus dzialal na kobiety ze wybieraja tak czesto ta marke (widze ze to Twoj conajmniej drugi Olek)
napisze tylko w temacie ksiazek
goraco polecam "ksiazke o fotografowaniu" A.Mroczek - malo moze o stronie czysto technicznej ale super sie ja czyta
poza tym "ekspozycja bez tajemnic" i "czas naswietlania bez tajemnic" z nich najwiecej wyciagam od strony technicznej
no i .......... fora internetowe i opinie o zdjeciach innych fotografujacych
to dla mnie najwieksze zrodlo informacji
pozdrawiam
szara
cześć szara![]()
dziękuję za spis lektur, chętnie przeczytam.
trzeba się dokształcić żeby nie strzelać fotek bez namysłu. chciałabym jeszcze zainwestować w dobry obiektyw. temu co mam mogę zarzucić jedynie, że jest troszke za ciemny, szczególnie w pomieszczeniach....ale jeżeli nie ma się co się lubi, to się lubi co się ma![]()
Ostatnio edytowane przez aina ; 14.03.09 o 16:05
Witaj
Poprawiona jedynka dla mnie bardzo fajna ,podoba mi się skadrowanie![]()
nowa porcja wrażeń![]()
staram się przekonać do B&W, innych zdjęcia odkoloryzowane ogromnie mi się podobają, ale jak w swoich usuwam kolor to mam wrażenie, że im czegoś brakuje. zresztą oceńcie sami ...
Niestety dobra konwersja do B&W to trudna sztuka (sam nie do końca to potrafię), to co wychodzi pod jednym przyciskiem w programie graficznym to szarość a nie B&W... trzeba się pobawić kontrastem, nasyceniem, ostrością...
Może ktoś bardziej obeznany przybliży temat...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania