Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 120

Wątek: [Optyczne] Olympus E-30 - test lustrzanki cyfrowej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Wywołując rawy samemu nie widzę tego dramatu.
    Jest nawet gorzej. ja nie widzę dramatu na JPGach prosto z puszki.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

piotrek204
    Gość
    czy dxomark testuje darki i jakosc zdjec, np banding? w liczbach moze nie byc widoczny.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    czy dxomark testuje darki i jakosc zdjec, np banding? w liczbach moze nie byc widoczny.
    http://www.dxomark.com/index.php/eng...aracterization

Podejrzewam ze to jest to: pixel response non-uniformity (PRNU)

| OlyJedi Awatar latimer
    Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Myślę, że Optycznym nie było lekko pisząc tą recenzję. Nie dość, że dostali od Olympusa 3 lustrzanki jako prezenty w konkursie urodzinowym, to jeszcze E-30 do testów został dostarczony przez Olka.
    Gdyby test miał być stronniczy to raczej na korzyść Olympusa.

qbic
    Gość
    Co prawda termin jest użyty, ale nie zauważyłem go w wyliczeniach, pisałem do nich w tej sprawie - na razie zostałem zignorowany.

Mieszka w
    katowice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    koniec wyścigu na ilośc pikseli ogłoszony przez olka spadł testującym w samą pore bo na e-30 mogli wykazac,że gęsto upakowana matryca to masa problemów,można powiedziec idealna ofiara tego wyścigu.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ja co jakiś czas postuluję o nie porównywanie bezpośrednie w testach matryc systemu 4/3 i APS-C/DX przynajmniej pod względem modnych ostatnio szumów. Specyfika, gęstość pikseli sprawi, że zawsze 4/3 będzie można zjechać w takim teście. To jednak zupełnie inny system. Można takie porównanie dać jako ciekawostkę, ale nie oceniać na tej podstawie jakości matrycy. Nie porównuje się w testach "FF" i APS-C. Dlaczego? Pewnie dlatego, że wiadomo, co mniej szumi, co ma jaką specyfikę. Każdy system ma coś gorzej, coś lepiej. 4/3 to inny system. Dlaczego nie ma w testach porównania różnych matryc systemu 4/3? Trochę tych korpusów jest. APS do APS, "FF" do "FF", a 4/3 do 4/3. Tak to powinno wyglądać. Na początku cyfrowych korpusów popełniono ten błąd (pewnie z powodu małej ilości korpusów w ogóle), który teraz jest przez wszystkich bezmyślnie powielany.

Pozdrawiam.

Marcin510
    Gość
    czyli olympusy powinno sie poronywac do kompaktow, wtedy na pewno zyskal by lepsze noty

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ja do optycznych ostrożnie podchodzę generalnie, bo nieraz dziwne wyniki im wychodziły, a zwłaszcza interpretacje i konkluzje jakoś nieobiektywne mi się wydają. Stąd tez ten test nie odbiega od ich normalnego poziomu i jakoś mnie nie dziwi. Oczywiście to moja opinia o nich
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Awatar kociasek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Nassir Zobacz posta
    Witam wszytkich!
    Czy macie może informacje kiedy można się spodzieać testu e-30 w dxomark? na rynku.
    Póki co możesz obejrzeć na dxomark wyniki dla Panasa G1 (prawie na pewno z tą samą matrycą). Nie są krzepiące, w indeksie DxOMark G1 zajmuje najniższą, 52 pozycję wśród obecnie produkowanych korpusów.
    Aha, dpreview kończą test E-30, tam procedura testowa będzie nawet bardziej szczegółowa, niż na optycznych.pl