Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 120

Wątek: [Optyczne] Olympus E-30 - test lustrzanki cyfrowej

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszytkich!
    To mój pierwszy post na forum - choć śledzę je już od jakiegoś czasu - m.in w poszukiwaniu informacji nt. e-30. Długo czekałem na ten model. Testowałem, porównywałem, analizowałem za i przeciw, i gdy już (świadomy jego niektórych wad i zalet) miałem go kupić pojawił się ten nieszczęsny test w optycznych - w porónwaniu z innymi, z którymi miałem szansę się zpaonzać - druzgocący. Nie traktuję oczywiście tego testu jako wyrocznię - ale na razie to kropla która przechyla szalę. Nie wiem, co o tym sądzić. Zacząłem się zastanawiać nad D90, choć póki co, pewnie nie będzie mnie stać na obiektyw tej klasy co 12-60 w systemie nikona. Chyba poczekam na testy w dxomark. Jeśli potwierdzi się to co w optycznych to raczej sobie odpuszczę - zawiedziony bardzo . Czy macie może informacje kiedy można się spodzieać testu e-30 w dxomark? Nie śledzę na bieżąco tego co się tam dzieje - wiec nie wiem czy starają się jak najszybciej testować nowości czy też czekają na "okrepnięcie" produktu na rynku.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Nie potrafię się odnieść do tabelek, liczb, tablic a głównie o tym piszą testy. Być może z technicznego punktu widzenia to dobra robota. Optyczne mają problem z czym innym. Z językiem. Ich testy to sporo bezkrytycznej podniety albo szukanie dziury w całym i narzekanie. Daleko mi do sympatii względem Sony ale czytałem ich sławetny test A 350. Polecam każdemu (test nie aparat ) a będzie wiadomo o czym piszę.
    Wracając do Olka - upraszczając ZD 150/2 - ach, och... E-30 - ble... Problem w tym, że trudno robić zdjęcia samym szkłem lub samym aparatem (tu prościej robiąc dziurę w dekielku ) i tak naprawdę niewiele wynika z podniety jednym i narzekania na drugie...
    Dajcie mi jakiś aparat do testów i powiedźcie jak ma wypaść - dobiorę takie kryteria i przypiszę im takie rangi, że da się zrobić...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Czy nie widzicie że to czarny marketing ? !!!
    A wy jak stado powtarzacie "szkoda...."
    Ja to pomijam milczeniem i zostawiam to marketingowi Olka. To oni maja to sobie pozałatwiać. Drażni mnie tylko że tak wielu z was daje się wciągać w te beznadziejne rozgrywki. Czas pokaże kto ma rację, ale co napluto to napluto , a o to chodzi nieprawdaż ??
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Marcin510
    Gość
    nie rozumiem czemu sie czepiacie otycznych, procedury testowe sa przeciez takie same do wszystkich aparatow ktore testuja

zadajcie sobie sami pytanie, jak mozna bylo by podciagnac ocene tego testu skoro wyniki sa jasne, jak niepowazne musialy by byc interpretacje tych wynikow aby podniesc cala ocene wyzej??

widac wszystko czarno na bialym przeciez i nie da sie opisac tego tak aby zmienic wrazenie na lepsze

jest jak jest i nie jest to wina optycznych

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Czy nie widzicie że to czarny marketing ? !!!
    pliss

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ciekawe zjawisko... jak był pochlebny test 150 f/2 to nikt nic nie mówił na optycznych.
    Jak tylko wyszło, że E30 nie jest darem niebios i cudem to wszyscy kpią z nich i szukają dziury w całym na usprawiedliwienie chałowatości matrycy - uwalony egzemplarz, źle testują itd...
    Ciekawym zjawiskiem jest dla mnie raczej znaczna rozbieżność wyników (a zwłaszcza konkluzji) testów na innych portalach i testu z Optycznych, oraz pojawienie się problemów, których inni testujący nie wykryli.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Ciekawym zjawiskiem jest dla mnie raczej znaczna rozbieżność wyników (a zwłaszcza konkluzji) testów na innych portalach i testu z Optycznych, oraz pojawienie się problemów, których inni testujący nie wykryli.
    Pytanie jak dokładnie reszta bawiła się z matryca, wiele portali robi pseudo testy, 3 pstryki na krzyż i oglądanie jpeg, ocena głownie organoleptyczna w stylu "fajnie widać".

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Qbic, daj spokój. Optyczne jako jedyni sprawiedliwi? Wszyscy inni przekupieni przez wujka Olka ??

Jeszcze jedno: gdybym przeprowadzał jakikolwiek test i otrzymał wyniki tak inne od testów już obecnych w sieci poprosił bym co najmniej o inny egzemplarz aparatu.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    WARNING: ponownie zniknęła opcja edycji posta
    Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 10.03.09 o 11:46 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Pytanie jak dokładnie reszta bawiła się z matryca, wiele portali robi pseudo testy, 3 pstryki na krzyż i oglądanie jpeg, ocena głownie organoleptyczna w stylu "fajnie widać".
    dokladnie, dodatkowo producenci sa coraz sprytniejsi i stosuja rozne tricki, np blurowanie, odzumianie, zeby w testach dla kowalskiego wypasc lepiej, nawet modyfikuja rawy (d90 i soniaki i najwyrazniej obecnie olek)
    dodatkowo obnizaja iso, daja iso 1000 a ustawiaja je jako 1600, canon jest w tym rekordzista w ostatnich modelach akurat olek wypada najlepiej

dlatego tylko testy jak w optycznych, dpreview czy dxo mark pozwalaja obecnie realnie ocenic mozliwosci aparatu

dpreview oraz dxo mark jeszcze nie testowali e30 wiec test na optycznych jest pierwszym dosc dokladnym testem

chyba ze mieli jakis uwalony egzemplarz

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wywołując rawy samemu nie widzę tego dramatu. Wręcz przeciwnie. Czy ktoś może dać link do tych przychylnych testów? Najlepiej z podobnie dokładną procedurą testową?