Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: Nikon D80 vs E1

S4INT
    Gość
    Jak ktoś napisał, że jeśli masz ok 2500zł do wydania, to powinieneś dać radę kupić D80+18-105. Bardzo przyzwoity kit, bardzo ostry, w miarę szybki i ma stabilizacje która daje radę.

C40D jeszcze lepszy wybór do Twoich celów imo, ale będzie drożej i do tego będziesz musiał kupić kijowego kita żeby się zmieścić w budżecie, Canon swoją drogą nie ma jakiś fajnych obiektywów w low-endzie (jak olek z 14-42 i nikon z 18-70/18-105).

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Żeby było jeszcze śmieszniej zaproponuję wybór E-3 ! . Kupiłem go właśnie za 2500zł (po odjęciu promocji) --chodzi jak Ferrari , a kolorki także zaczynają mi się podobać --pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 10.03.09 o 10:21

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Żeby było jeszcze śmieszniej zaproponuję wybór E-3 ! . Kupiłem go właśnie za 2500zł (po odjęciu promocji) --chodzi jak Ferrari itd --pozdrawiam
    Bardzo dobra rada. Z nowym 14-54 pracuje jak marzenie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Przepraszam że w tym wątku to napiszę , ale czytam już to forum od jakiegoś czasu. Mam zamiar właśnie kupić sobie olka. To będzie moja pierwsza lustrzanka. I chciałbym zapytać czy warto na sam początek jako pierwsze body wybrać sobie właśnie to E-3. Dość dobra promocja jest właśnie teraz. Czy też może zakupić teraz e 520 i po prostu pouczyć się na nim,a ewentualnie później coś lepszego. Sam nie wiem co wybrać. Sorki że nie na temat , bo wątek dotyczy innego tematu.

| OlyJedi Awatar format
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Przepraszam że w tym wątku to napiszę , ale czytam już to forum od jakiegoś czasu. Mam zamiar właśnie kupić sobie olka. To będzie moja pierwsza lustrzanka. I chciałbym zapytać czy warto na sam początek jako pierwsze body wybrać sobie właśnie to E-3. Dość dobra promocja jest właśnie teraz. Czy też może zakupić teraz e 520 i po prostu pouczyć się na nim,a ewentualnie później coś lepszego. Sam nie wiem co wybrać. Sorki że nie na temat , bo wątek dotyczy innego tematu.
    Zrobił się mocny offtopic. Przewertuj nasze forum, odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie znajdziesz kilkanaście. E3 to topowe body Olympusa, jeśli będzie Twoim pierwszym spotkaniem z fotografią, to moim zdaniem nie jest to najlepszy pomysł. Zresztą, zapraszam na nasz kanał irc - wszystko wytłumaczymy.
    C5D 1740L 50/1.4 70200/2.8 Nissin Di866
    formaciany fotoblog .:. fotoziutek
    "TruePic V+ (..) redukuje (..) efekt mory, które niekorzystnie wpływają na jakość obrazu w gorszych systemach"

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    OK. Dzięki.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    koronax: A ja Ci bez wahania polecam E-3 --pozdrówka

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    tak Irek50 , ale pamiętaj że wielu początkujący rozczarowuje się E3 z błachego powodu...
    Brak im automatyki i predefiniowanych trybów...ot co
    Dla Ciebie to pikuś.... ale jak ktoś zaczyna to E30 będzie lepszy
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Wink

jeżeli chodzi o porównanie E-1 vs D80 to ja zagłosuję za E-1 (bo mam)
    natomiast oba te apraty nadają się do reporterki znacznie bardziej niż Mantor Panorama (nie tylko ze względu na ochronę columny vertebralis)
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez icelander Zobacz posta
    jeżeli chodzi o porównanie E-1 vs D80 to ja zagłosuję za E-1 (bo mam)
    natomiast oba te apraty nadają się do reporterki znacznie bardziej niż Mantor Panorama (nie tylko ze względu na ochronę columny vertebralis)
    Co paliłeś? Daj przepis
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia