Witam Mam Olympusa D 510 Zoom i mam taki maly problemik z nim moze nawet utrapienie poniewaz po wyjeciu bateryjek na czas ladowania z aparatu znikaja wszytskie ustawienia wiecie czy jest to moze wada czy on tak juz ma ?? Z góry dzieki za odpowiedz
Witam Mam Olympusa D 510 Zoom i mam taki maly problemik z nim moze nawet utrapienie poniewaz po wyjeciu bateryjek na czas ladowania z aparatu znikaja wszytskie ustawienia wiecie czy jest to moze wada czy on tak juz ma ?? Z góry dzieki za odpowiedz
Olympus D-510Zoom, Olympus C-720UZ + Tuleja + UV King + hama Gitter 6x Cross + dekielek + Clubowa Smycz
http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=2212
na drugi raz użyj szukaj![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Kolega pisze o gubieniu ustawień po wyjęciu baterii a nie po wyłšczeniu aparatu. Mylę, że tak już chyba musi być bo przy dłuższym braku napięcia aparat zgubi zapisane ustawienia. Może się mylę, ale na zrowy rozum tak musi być jeli twój model nie ma jakiego wewnętrznego podtrzymania pamięci w postaci dodatkowej bateryjki na przykład.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
O przepraszam, nie przeczytałem uważnie. Zwracam honor![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Nie wiem jak to jest w D 510Z, ale w C4000Z i pewnie w 7xx aparat gubi ustawienia przy braku zasilania przez co najmniej godzinę (niestety) bez względu na ustawienia funkcji POWER OFF. Powinno byc to wskazane w instrukcji obsługi.
C-4000Z + SM 16 MB Olympus + SM 128 MB Kingston + tuleja King 52 mm + Hoya UV Super HMC.