Dłuższy czas mnie nie było, ale wkońcu znalazłem chwilkę czasu i udało mi się zrobić parę zdjęć.
Proszę o porady co mogłem zrobić lepiej, a co jest ok.
Dłuższy czas mnie nie było, ale wkońcu znalazłem chwilkę czasu i udało mi się zrobić parę zdjęć.
Proszę o porady co mogłem zrobić lepiej, a co jest ok.
Kolejna porcja fotek...
Głównie brakuje światła. Widać, że bardzo chciałeś i ... wyszło tak sobie. Twoje "modele" nie biegają, za godzinę czy dzień, będą w tym samym miejscu. Może warto było poczekać na trochę lepsze światło? Kilka kadrów niestarannych- ucięte kwiatki, niewłaściwa perspektywa.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Niestety , ale dzisiaj cały dzień był ponury, a to był jedyny dzień kiedy mogłem wyjść z aparatem i pstryknąć pare zdjęć. Od jutra trzeba znowu zarabiać na życie. A co do uciętych niektórych kadrów, to było zamierzone. Może byłoby lepiej gdyby nie były poucinane, ale tego już się nie dowiemy.
Mimo to dzięki za opinię.
Fota nr 5 najlepsza, gdyby na kwiat padło kilka promieni słońca i była odrobine mniejsza GO to fotka byłaby rewelacyjna...a tak nie jest. Jakim obiektywem robiłeś zdjęcia krokusów?
Pierwsza rzecz która rzuca się w oczy w ostatnich seriach 10 fotek i 10 na 10 to kadr centralny. Nie uważam że jest zły (zwłaszcza przy kwiatkach), ale czasem warto spróbować umieścić obiekt fotografowany w mocnym punkcie...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kolejna seria zdjęć krokusów, tym razem promieniach słońca.
Perspektywa na 3 i 4 bardziej mi odpowiada. 3 za szeroko (MZ), 4 ładnie![]()