Witam
Pstrykam od niedawna. Proszę o ocenę. Piszcie co robię dobrzę, a nad czym muszę jeszcze popracować.
Witam
Pstrykam od niedawna. Proszę o ocenę. Piszcie co robię dobrzę, a nad czym muszę jeszcze popracować.
Ostatnio edytowane przez aga_piet ; 12.03.09 o 19:09 Powód: zmiana tytułu
hm chyba każdy Ci tak napisze, że w tych fotkach niestety nie ma nic ciekawego. Ot po prostu jedzie pociag, kadry wygladają jakby nie były do końca przemyslane.
Fotki pociągu byłby ciekawsze jakby jechał w drugą stronę. A tak cały czas wrazenie ze skądś wraca...
I zrobić panoramowanie - bedzie dynamika na fotce.
Ostatnie przykuło tylko moją uwagę. Ma w sobie "coś".. ta niepewność co jest za zakretem.
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 3.03.09 o 23:13
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tematyka,którą lubię - kolej w obiektywie,może taką bardziej klasyczną (analogową) z parowozami i kłębami pary i dymu ale na szlak kolejowy zawsze z chęcią popatrzę.
Z dzisiejszych,fajne jest nr2.
Poszukaj szlaków bez trakcji,jeśli chcesz je przedstawic jako krajobraz,te z trakcją czasem są ciekawe ale trzeba użyc dłuższego szkła i zapolowac na fajne światło.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Ostatnie zdjęcie najbardziej emanuje klimatem - ładna linia torów, majaczące cienie linii i słupów, złapany błysk słońca na torach.
Ostatnie dwa niby banalne ale całkiem na czasie
Aż człowiek zastanawia się, czy tam, za tym zakrętem, też jest kryzys?
Mnie podobają sie wszystkie bo lubię tę tematykę.
Jeśli miałbym któreś wyróżnić to ostatnie.
Za sprawą zachodzącego słońca nad znikającymi w dali torami obraz wciąga widza i każe pytać
- Co jest za zakrętem? Może tam jest lepiej?
Mi sie podobają. Ostatnie dwa trochę wiecej. Ja w ogóle lubię zdjęcia pociagów. Trochę sie bawię symulatorami pociagów na komputerze więc moja ocena jest subiektywna. Pociąg jadacy z prawej do lewej jakoś mi sie nie podoba, moim zdaniem lepiej gdyby jechal z lewej do prawej. W sumie zdjęcia mogą mieć jakąś wartość dokumentalną ale artystyczną raczej nie. Może je wykorzystam przy budowie kolejnej trasy hihi ( jesli pozwolisz )
Faktycznie ostatnie zdjecie coś w sobie ma. Zmusza do myslenia ..................
Ostatnio edytowane przez dreptak ; 4.03.09 o 09:35
Przychylę się do wcześniejszych opinii - pierwsze zdjęcia MSZ są takie sobie - nie wywołują większych emocji (ot takie pstryki), natomiast ostatnie całkiem fajne - dobre światło, nieźle skomponowane...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Dzięki za opinie.
DREPTAK możesz się wzorować na moich zdjęciach, robiąc kolejne projekty. Poniższe zdjęcie 7 wrzucam dla E-510, pomimo że pokazałem je już w galerii ogólnej, a także dla innych lubiących tą tematykę.