Strona 9 z 50 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jak wyskoczą z ceną 1500euro w Polsce, to nikt tego nie kupi. Nawet za 1000euro byłby ogromny problem...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Jak wyskoczą z ceną 1500euro w Polsce, to nikt tego nie kupi. Nawet za 1000euro byłby ogromny problem...
    Tym ciekawiej zapowiada się mikro 4/3 w olkowym wydaniu. O ile cena będzie bardziej "dla ludzi" Olympus ma szanse sprzedać torta, na który w dużej części "smaka zrobił" Panasonic... o ile wersja Olka będzie kręcić filmy.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

EuroLiberty
    Gość
    Czyli nie zaskoczą mnie Za te swoje wydymuszki pewnie Panasonic zawoła równie chore pieniądze i zestaw GH1 z 7-14 wyjdzie 8000zł

Tak czy inaczej warto czekać na m4/3 od Olympusa. Nawet jeśli ceny ustali równie wysokie, to przynajmniej obiektywy będą lepszej jakości.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    http://www.chip.pl/testy/foto-video/.../specyfication

7 000 PLN

Pamietajcie, ze GH1 nie jest jakos specjalnie drozsze od G1, nowe szklo za to tak...
    Relacja mniej wiecej 500 (pucha) do 1000 (szklo)... (EUR, USD, w zalezonosci od kraju).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Panasonic zawoła równie chore pieniądze
    Nie chcialbym, zeby ktos pomyslal, ze sie ciesze z tych cen... Ale co w nich jest chorego? Tez bym wolal, zeby bylo taniej, pochodze ze swiatka Canona, gdzie nie ma obiektywu optymalizowanego pod VIDEO jeszcze zadnego, ponoc Canon nad nim pracuje. A obiektywy z wyzszej polki kosztuja np. od 3 do 7 tys. za samo szklo...

Panasonic ustala swoje ceny nie patrzac na koszty produkcji oraz R&D, ale na konkurencje. I nie bierze pod uwage Polski, ale te kraje, gdzie sprzeda najwiecej. I tam cena 1499 USD nie jest bynajmniej traktowana jako chora.

Glownie GH1 sa zaineteresowani ludzie chcacy kupic go ze wzgledu na VIDEO. Ci ludzie jeszcze nie dawno placili 2700 USD za samo body 5D II, plus do tego szkla... Potem dostali jeszcze dwie puszki: Canon'a i Nikon'a, pod wzgledem uzytkowym daleko poza GH1.

Tez czekam na to co pokaze Olek. Panasonic liczy zapewne na to, ze sprzeda ile sie da napalonym, a potem obnizy cene. I wyjdzie pewnie G2 A moze w miedzyczasie nowy Olek i Samsung...

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    To jakaś zwała z tą ceną. Samo body za 7000zł? Panasonic jest chory, ale chyba nie do tego stopnia
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 8.05.09 o 01:36

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Panasonic na stronie niemieckiej podal 1 550 EUR za body + 14-140mm.
    Mam nadzieje, ze "street price" bedzie ok. 1 300 EUR.

1 550 EUR to w przyblizeniu 6 700 PLN.
    1 300 EUR to w przyblizeniu 5 629 PLN.

Jezeli wziac to na f-re - to wyglada juz rozsadniej.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Zaszalali... ale zobaczymy jak w sklepach będzie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    normą jest ze ceny sklepowe są 20%-30% niższe od sugerowanej w aparatach cyfrowych, a to daje cene 4900-5600
    Może nie odrazu,,

PS. Wczoraj umocniła się złotówka
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez andytown Zobacz posta
    normą jest ze ceny sklepowe są 20%-30% niższe od sugerowanej w aparatach cyfrowych, a to daje cene 4900-5600
    Może nie odrazu...
    W przypadku Panasonica, to nie do końca tak działa.

Cytat Zamieszczone przez andytown Zobacz posta
    PS. Wczoraj umocniła się złotówka
    Dajcie spokój z tym umacnianiem. Nikt nie traktuje polskiej waluty poważnie. Wiele firm w sytuacji, gdy realnym jest dalsze osłabianie się złotego przelicza waluty nie po rzeczywistym kursie lecz wyższym. Pewnie w wakacje rząd będzie musiał przyznać, że założenia do budżetu były hura optymistyczne i przeprowadzi nowelizację budżetu... tzn. nie nowelizację lecz wg Jana Vincentego-Rostowskiego porządkowanie Nie wiem skąd wezmą 30-40 mld PLNów, których im na koniec roku braknie?

Złoty się wczoraj umocnił? Tydzień temu też się umacniał, a ceny Gitzo podnieśli
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 8.05.09 o 14:36