Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 11.11.09 o 16:15
A AF?
Komunikacja puszka-obiektyw jest dwukierunkowa. Nie ma znaczenia, co do czego podpinasz. I tak musisz opanować całośc systemu.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Cała elektronika, od wyświetlacza w kuchence, po komputery sterujace startem rakiet NASA, opera się "jedynie na zasielniu odpowiednich pinów"
Ostatnio edytowane przez grizz ; 11.11.09 o 16:24 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
przecież piszemy o możliwości użycia szkieł w obcych puszkach np L canona w u4/3 - wiadomo - focus manual - ale nie ma też przysłon - stąd poszukiwania jak je uczynnić , natomiast obsługa AF potrzebuje już odpowiedniego oprogramowania .
(np:jest w Canadzie człowiek który w pełni przerabia przystosowuje szkła AF od Contax G do Canona EF zachowując wszystkie funkcje - zabawa droga ale szkła poza klasą!)
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 11.11.09 o 16:38
na to !
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
i na to
piszemy w dziale u4/3 i tu raczej poza paroma Olkowymi szkłami do 4/3 o AF zapomnij zresztą pytanie czy to wada? - dla mnie nie- liczy się jakość obrazowania , reszta jest wtórna.
Natomiszt gdyby dało się zapanować nad przysłonami - było by więcej szkieł do dyspozycji
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 11.11.09 o 16:56 Powód: Automatyczne scalenie postów
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Proszę bardzo Jerry, choćby 70-300mm lub jakiś spacer zoom ~18~100mmWogóle trochę zrobiłem offtopowy od mojego pierwszego postu na poprzedniej stronie.
Ostatnio edytowane przez merti ; 11.11.09 o 19:41
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jerry ja tu piszę z pozycji zwykłego pstrykacza, tym bardziej posiadającego najmniejszą lustrzankę świata, a miałem na myśli Tamrona czy Sigma 70-300mm/4-5.6 do Nikosia bo jego cena jest o połowę niższa niż odpowiednik Olka i ma "ręczną" przesłonę. Dodatkowo pomyśl - w cenie nieco wyższej od orginalnego Olka jest Sigma ze stabilizacją 18-200mm bądź 70-300mm, oczywiście te ciemne, dlatego "piłem" co do rozpracowania pinów.
Wogóle we współczesnych systemach brakuje mi "ciemnych" stałek z zakresu powyżej 135mm tak jak to było w M42.
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth