Strona 37 z 50 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Thumbs up

No Panowie - mam juz GH1 Umarl krol, niech zyje krol
    Szybkie porownanie do E-P1 - nie ma porownania
    jesli chodzi o ergonomie, wszystko co niezbedne jest na wierzchu, nie musze grzebac po menu, ach i ten AF - jak to zapier.... prawie jak eLka w Canonie Teraz to juz tylko trzeba zbierac na stalki... odnosnie jakosci zdjec wypowiadac sie narazie nie bede, bo nie mam zbyt wielu fotek zrobionych, zreszta nie oczekuje tu duzych roznic, ale technicznie to jest poprostu inny swiat Jesli chodzi o video to wymaga to wiecej czasu, jak sie juz pobawie i potestuje to sie podziele wrazeniami

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Ach, jeszcze zapomnialem - wazna informacja dla potencjalnych chetnych na GH1 - polecam chlopakow z FotoIT.pl - super cena (5200 brutto), sympatyczna obsluga, no i aparat dostepny od reki
    Ostatnio edytowane przez user_jgora ; 22.09.09 o 19:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

678 zdjec GH1 na jednej baterii

Wow

Czary, czy jak, ale w niedziele zrobilem 678 zdjec GH1 na jednej baterii i palily sie jeszcze dwie kreski z trzech. Aczkolwiek wiem, iz nie oznacza, to ze zuzylem jedynie 1/3 zapasu, ale ze powoli zbliza sie koniec. Sygnalizacja nie dziala niestety tak dobrze jak w Canonie 5D II.

Zdazylem jeszcze sciagnac wszystkie RAW'y do komputera poprzez USB - po czym bateria padla...

Zdjecia robilem po poludniu oraz wieczorem. Dwie wieksze sesje. Podlaczona lampa METZ AF-48 w zasadzie caly czas (nawet jak na dworzu - korzystalem z HSS).

PS: Tryb oszczedzania energii mialem ustawiony tak, ze obraz znika po 15 sekundach braku aktywnosci...

PPS: LCD vs wizjer mnie wiecej 40/60.

Mysle, ze wynika to z tego, ze dosc czesto naciskalem migawke, nieczesto ogladalem rezultat na LCD. Bo z doswiadczenia wiem, ze jak robie nocne na statywie, gdzie dluzej kadruje oraz ustawiam ostrosc manualnie - wtedy uda mi sie zrobic miedzy 200 a 300.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jerry_R z doświadczenia z kompaktami LCD i wizjer biorą mało prądu - najwięcej bierze AF. Widać w m43 matryca jest o tyle większa niż w kompaktach, że długie kadrowanie też ma wpływ (czyli sama praca matrycy).

Z kolei samo podświetlenie LCD w trybie podglądu (czyli gdy matryca jest wyłączona) bierze naprawdę znikome ilości - 6500fd włączony całą noc nie rozładował akumulatorów.
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 22.09.09 o 20:27
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar outback
    Mieszka w
    Crows Nest
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Dawno nie bylo linku do ciekawego materialu wideo, zatem prosze:

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jak ktos ma ochote i czas, dwa filmy, oba zrobione z wykorzystaniem jasnych manualnych stalek.

Low Light

Reklamowka zespolu muzycznego

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Mam pytanie do użytkowników GH1, chodzi mi o tryb makro w aparacie, w jakiej odległości (przedmiot od obiektywu) w tym trybie aparat łapie ostrość i czy obiektyw 14-140mm "współpracowałby" z Raynoxem DCR-250, ewentualnie jaka byłaby najtańsza alternatywa do makro z przyzwoitą jakością zdjęć. Będę wdzięczny za informację.

rodzyn
    Gość
    Ja używam do foto z G1 manualnego Tamrona Adaptalla 90/2.5 Macro via 2 adaptery: adaptall - nikon i nikon -u4/3(można też nabyć adaptery wprost adaptall-u4/3, z pominięciem starych adaptallowych mocowań- czekam na niego) z dodatkowym pierścieniem jest 1:1 ( jakość fot i ostrośc co najmniej, jak z ZD 50/2(który jeszcze parę tygodni temu miałem) dodatkowo nie siedzi się już robalowi na nosie, jak ZD 50, a jeszcze bardziej w ZD 35 - dodatkowo Tamron to świetna choć dosyć długa portretówka z ładnym bokehem).
    Myślę , że z Raynoxem DCR-250 współpracowałby BDB pytanie czy AF jest niezbędny ?
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 8.11.09 o 12:44

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    dzięki rodzyn za odpowiedź, może się przydać, jakby jeszcze użytkownik gh1 wypowiedział się odnośnie moich pytań...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ...chodzi mi o tryb makro w aparacie, w jakiej odległości (przedmiot od obiektywu) w tym trybie aparat łapie ostrość...
    Minimalna odległość ostrzenia to cecha konkretnego obiektywu, a nie aparatu. I sama w sobie niewiele ma wspólnego z możliwościami makro.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb