Ogolnie jestem przeciwnikiem takich pisemek - czesto pierdoly tam pisza, siedze w komputerach, jak czasem mi chip/pcworld w rece wpadnie to plakac sie chce co tam czasem wypisuja - szczegolnie w mojej specjalizacji, tj. apple...
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
W serwisach internetowych, które testują sprzęt różnego rodzaju, też nie jest lepiej. Generalnie jak nie zrobisz sobie testu samemu, to nigdy się nie dowiesz, na ile redaktorzy robią nas w konia. Bo że robią, to można być pewnym, tylko w jakim stopniu...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
zerkalem przed chwila do sklepu online panasonica, dziwny zwyczaj, zeby wysylac poczta zamiast kurierem - ciekawe czy jest mozliwosc zamowienia kuriera i wysylki na swoj koszt...
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
Tak sobie zerkam na specyfikacje i szczeka mi opadla - aparat ma mozliwosc robienia forek w kwadracie, tj. 1:1 - jak ja kocham ten format...
"Dostawa do wyboru przez Klienta w formularzu zamówienia - Pocztą Polską jako paczka priorytetowa lub firmą kurierską. Ceny za dostawę generują się automatycznie w formularzu zamówienia."
http://www.panasonic.totu.pl/regulamin.php
PS: Ja odebralem osobiscie.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jerry_R masz GH1, testowales juz lampe - na zdjeciach z lampa lekko Ci zaslanial dol kadru... Jak myslisz - jesli podepne adapter m4/3 > 4/3, do tego Vario G 14-50mm 2.8-3.5 (tylko ten obiektyw wchodzi dla mnie w rachube, kitowy jest na moje potrzeby za ciemny), to czy przy zdecydownie wiekszym obiektywie jakim jest ten drugi mozna przyjac ze lampa bedzie praktycznie bezuzyteczna?
Uwaga- z oiektywami 4/3 Pansonica, przynajmniej w G1 trzeba ostrzyć ręcznie - miałem i testowałem ten obiektyw , ma go też mój kolega, i używałem go ostatnio na Zlocie Żaglowcow - ale tylko MF
Nie działał też AF z ZD 12-60 i ZD 14-54 wer.1- wersja II i owszem- całkiem dobrze!.
Porównywałem i pisałem o tym wszystkim na forum w lutym.
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 12.07.09 o 10:11
Bez zadnego dyfuzora na pewno obiektyw bedzie zaslanial czesc obrazu na szerszych ogniskowych. 14-140mm bez dyfuzora nie przeslania juz gdzies od 18mm. Z dyfuzorem spokojnie 14mm mozna uzywac.
Czy wystarczajaco ten dyfuzor rozproszy rowniez przy wiekszym szkle? Ciezko powiedziec bez testow...
14-140mm u43: 70mm x 84mm
14-45mm 43: 79mm x 103mm
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43