Strona 27 z 50 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z linku wysłanego przez C+ wynika też że cena GH1 w Japoni nieco już spadła ( ze 125 000 do 107 000 jenów), chociaż było nawet ok 100 000. Zobaczymy jak będzie w Polsce, jak na razie sprzedaż się jeszcze na dobre nie zaczęła poza sklepem on-line Panasonica. Mam nadzieję, ze pokażą się też zestawy GH1 z 14-42.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    Znalazłem porównanie filmow z GH-1, D5000 i 5D II:
    http://fotoblogia.pl/2009/06/02/poro...nic-lumix-gh1/
    Ja mam chyba cos z oczami, dla mnie to nikon odstaje od Canona i Panasonica...
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Az dziwne, ze ktos nie zrobil do tej pory bardziej sensownego porownania, bo to wiele nie pokazuje, moze poza tym:
    - jak wychodzi obraz w trybie AUTO
    - 5DII mial podkrecony kontrast
    - NIKON domyslnie w AUTO przeswietlal, przec co dodatkowo obraz wydaje sie mniej ostry

I najlepsze, ze 5DII w scenie z kwiatami ma wieksza glebie niz GH1
    Nie ma tu zadnej informacji o szklach, przyslonach, ogniskowych, itd. Nie wiadomo co on ma pokazac...

5D II jest najlepszy w low light i shallow DOF. Ma rowniez widocznie wieksza rozpietosc tonalna niz GH1.

GH1 jest najbardziej uzyteczny, pod kazdym wzgledem, wlaczajac wlasciwosci 14-140mm HD, malo tego - z podpietym np. SUMMILUXEM 25mm f/1.4 - rownie dobrze nadaje sie do low light, mala glebie rowniez pokaze (choc z 5D II po prostu o to latwiej, ale i duzo drozej).

Nikon - w obecnej postaci - wole nie komentowac.

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    i jeszcze dodajmy, ze 5D mk2 ma zdecydowanie lepszy obiektyw niz pozostala dwojka...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Walcze mocno z myslami odnosnie zakupu E-P1, jako ze video jest dla mnie bardzo wazne - moje mysli lekko kieruja sie w kierunku GH1 - jako alternatywnej opcji... w firmowym kicie nie podoba mi sie szkielko i stad pytanie, czy Vario D 14-50 2.8-3.5 nie byloby zdecydowanie lepsze? Mam mozliwosc zakupu Leica L1 z tym szkielkiem za b, sensowne pieniazki, a we wrzesniu mogloby do mnie przyjechac z USA body GH1, wiec mialbym czym do wrzesnia pstrykac, a odsprzedaz pozniej L1 nie sadze ze by bylo jakimkolwiek problemem...

Wszystkiemu jest winny Olympus - byloby E-P1 z akcesoriami od reki, to bym pod wplywem impulsu kupil i przestal kombinowac, a tak czlowiek siedzi i kombinuje :P
    Ostatnio edytowane przez user_jgora ; 10.07.09 o 18:48 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Moze poszukaj na VIMEO lub YOUTUBE filmow z GH1 oraz E-P1, jest juz tego troche, z roznymi szklami...
    Albo moze napisz wiecej co jest dla Ciebie wazne w video? W sensie co chcesz uzyskac, na czym Ci zalezy?

Ja to widze tak:

E-P1 ma po prostu funkcje nagrywania video, sporo lepsza niz dotychczasowe kompakty.
    Jest ich rozwinieciem.

Z kolei GH1 w sensie video bardziej mozna porownywac do kamer, kamkoderow.

Spora role odgrywaja rowniez szkla (bezglosny, szybki AF, bezglosna, bezstopniowa przyslona).

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z recenzji GH1 na dpreview (podaję z 43rumors):

Verticals can be skewed if the camera (or the subject) moves too fast – the top of the image has been recorded earlier than the bottom, so moving vertical lines can be rendered as diagonals. However, on the GH1 this effect is much less pronounced than on the Canon or Nikon DSLRs (check sample video number 10 below) which suggests that the internal circuitry has been designed for optimized read-out speeds. Even when panning very quickly only a slight distortion is visible.

To pokazuje jak bardzo Panasonic robi z tego kamerę.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Moze poszukaj na VIMEO lub YOUTUBE filmow z GH1 oraz E-P1, jest juz tego troche, z roznymi szklami...
    Albo moze napisz wiecej co jest dla Ciebie wazne w video? W sensie co chcesz uzyskac, na czym Ci zalezy?
    Glownie zalezy mi na manualnej ostrosci oraz przyslonie, chodzi o takie bardziej "artystyczne" ujecia, generalnie zabawa wideo, potrzebuje troche materialu, poniewaz od sierpnia zabieram sie za nauke final cut-a i poza samplami chcialbym miec tez jakies swoje ujecia... Kamera z 2 pierscieniami to wydatek kilkunastu/kilkudziesieciu tysiecy zlotych, a tu aparaty udostepniaja podobne funkcje w duzo nizszej cenie. Dotatkowo u mnie proporcje foto/video beda 80/20%, wiec zakup kamery mija sie z celem...
    A co myslicie o podmianie kitowego szkielka na 14-50 F2.8-3.5 ??
    Ostatnio edytowane przez user_jgora ; 11.07.09 o 13:16 Powód: Automatyczne scalenie postów

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    Glownie zalezy mi na manualnej ostrosci oraz przyslonie, chodzi o takie bardziej "artystyczne" ujecia, generalnie zabawa wideo, potrzebuje troche materialu, poniewaz od sierpnia zabieram sie za nauke final cut-a i poza samplami chcialbym miec tez jakies swoje ujecia... Kamera z 2 pierscieniami to wydatek kilkunastu/kilkudziesieciu tysiecy zlotych, a tu aparaty udostepniaja podobne funkcje w duzo nizszej cenie. Dotatkowo u mnie proporcje foto/video beda 80/20%, wiec zakup kamery mija sie z celem...
    A co myslicie o podmianie kitowego szkielka na 14-50 F2.8-3.5 ??
    Edit: nieważne już
    Ostatnio edytowane przez S4INT ; 11.07.09 o 14:09

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Czytałem te testy w DFV (kupiłem sobie, żeby mieć co czytać w pociągu). Sporo wpadek zaliczyli panowie redaktorzy... Wszystko testowane na jpegach, wnioski z kosmosu (szczególnie te na temat oceny jakości matryc w oparciu o jpegi - naprawdę żenująco niski poziom merytoryczny). 100-procentowa dezinformacja. Nie polecam.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb