W miedzyczasie znalazlem ciekawe nagranie, warte sciagniecia i obejrzenia u siebie na komputerze. Wychwycilem jeden moment -plynaca lodz - kiedy widac niepozadane efekty (patrz komentarz nizej).
Plik otworzylem w 3 roznych playerach. I na niektorych szarpalo, w jedym byl miod. Moze to kwestia kodekow u Ciebie?
Jak mozesz - sciagnij ponizszy i daj znac. Ostrzegam - bedzie dosc statycznie
http://www.akihabaranews.com/en/news...ukudajima.html
Kliknac prawym klawiszem na Let’s Visit Tokyo Video 5 Tsukudajima, HDTV wybrac "Zapisz Jako" i sciagnac.
Nagrany jako 720 60p, nastepnie wyeksportowany do DivX 720/30p (stad pewnie efekt na plynacej lodzi).
Jest szansa, ze w GH2 bedzie 1920x1080 60p
Wtedy taki efekt nie powinien miec miejsca (przy tej skali dynamiki).
PS: Ten sam film na youtube wyglada o wiele gorzej, niz ogladany u mnie na komputerze!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
_
Sciagnalem podany przez Ciebie plik. Moim zdaniem na 99% jest problem z kodekiem. Nie udalo mi sie w zadnym z moich programow otworzyc go poprawnie. Sprawdzilem - mam mnostwo zgubionych klatek - stad szarpanie. Ponadto problemy z poprawnym usuwaniem przeplotu...
Znalazlem jeszcze swoje inne stare pliki MTS, otworzylem je na komputerze - rowniez jest szarpanie. A wiem na 100% ze przy odtworzeniu na stacjonarnym sprzecie wszystko jest OK!