Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Helenae - wiele twarzy

rocco
    Gość
    Dziękuję Ci za wyczerpujący i ciekawy opis.
    +
    Napisz jeszcze, czy korzystasz ze statywu czy "trafiasz" z ręki?

Aniu i ja gratuluję wystawy i życzę dalszych sukcesów ( zarejestrowałam się na konkurencyjnym forum ,żebyś wiedziała,że odwiedzam Twoją galerię)

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Dzięki za "przepis" - gratuluję wystawy i jeszcze jedno - te "maki" i kropelki - znakomite.
    Pozdrówka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Niechorze
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witam serdecznie : )
    (szczególnie Ciebie Reniu...wracaj szybko do zdrówka )
    Dzisiaj odpowiem na pytania dotyczące sposobu wykonywania zdjęć krajobrazowych, kwiatów i innych roślinek.
    Moje życie nieodłącznie wiąże się z wsią i morzem. Może to dziwne zestawianie, ale tak jest. Całe dzieciństwo mieszkałam w małej wsi na Kielecczyźnie. A od 20 lat mieszkam w niewielkiej nadmorskiej wiosce blisko Niechorza. Zamiłowanie do przyrody, jej piękna, jej zapachów, jej kształtów jest we mnie chyba od urodzenia. Dlatego tak wiele moich zdjęć to rośliny i kwiaty. Morze mnie zawsze urzeka barwą przede wszystkim, potem ciągle zmieniającą się jego fakturą.
    A teraz do rzeczy... zdjęcia kwiatów robię najczęściej w godzinach porannych i popołudniowych. Światło jest wtedy mięciutkie, łagodne i ciepłe. Mnóstwo zdjęć roślin, kłosów i kwiatów robię w godzinach dość późnego popołudnia. Mam swoją ulubioną dróżkę wśród pól i tam jest mój raj : ) Lubię przyglądać się roślinom. Lubię wypatrywać ciekawe ułożenia łodyg, liści. Do zdjęć wybieram zwykle elementy o ładnym, delikatnym i ciekawym ułożeniu i o interesującej fakturze.
    Morze przedstawiam tak, aby pokazać jego mowę. Raz jest ciche, przyjazne z lekkim wietrzykiem. Innym razem grozi i przestrzega przed swoja mocą.
    Przed pokazaniem zdjęć dodaję im troszkę smaku...poprawię kolory, kontrast, kadr, czasami zmienię tonację. Lubię spokój na zdjęciach. Dlatego nie ma na nich zbyt wielu elementów i ostrych kontrastów. Traktuję je jak obraz, który działa troszkę uspokajająco i zatrzymuje na chwilę. Ale mam też zdjęcia ciężkie i ostre w wymowie . Bo na każdego z nas przychodzą takie chwile, gdzie wszystko jest ciemne i ponure. I wówczas trudno zobaczyć delikatny kłos np : ) Prawie wszystkie zdjęcia robię "z ręki". Kropelkowe również. Statyw jedynie używam do zdjęć plażowych, które robię o dość późnej porze i przy których potrzebny jest długi czas naświetlania.
    Dziękuję, pozdrawiam...i dobranoc

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Miło czytać Helenae z jaką pasją robisz fotki.
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Helenae gratuluję wystawy, niektórych fotkek jeszcze nie widziałem a teraz nadarzyła się okazja. Kropelki podziwiam od dawna, są Twoją wizytówką i naprawdę są świetne.
    pozdr

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Podziwiam cierpliwośc z jaką fotografujesz kropelki.
    Są śliczne.
    Ciekawie pokazujesz morze.
    Maki w Twoim wydaniu przywołują zapach lata.
    Gratuluję pięknych zdjęć.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Niechorze
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dobry wieczór : )
    Chyba nadeszła pora na to, aby odpowiedzieć na kolejne pytania . Dzisiaj napiszę troszkę o sobie.
    Już wcześniej pisałam gdzie mieszkam, więc to pominę.
    Mam na imię Anna. Mój nick pochodzi od drugiego imienia - Heleny.
    Jak każda kobieta prowadzę dom, uprawiam ogród. Mam dwóch dorosłych synów (studenta i licealistę) i męża. Mam też pieska, ma na imię Masza : ) Pracuję w szkole podstawowej, uczę muzyki. Oprócz fotografowania mam też drugą pasję..prowadzę chór dla dorosłych.
    I to wszystko : )
    Pozdrawiam WSZYSTKICH serdecznie i dziękuję za odwiedziny : )

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    No proszę! Przez 9 lat śpiewałam w chórze (dziecięcym).
    Jedno z najbardziej zapamiętanych przeżyć to gwizdanie w Filharmonii Pomorskiej na palcach do kompozycji pana Świdra pt "Lokomotywa"
    Pozdrawiam Aniu!
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Józefów koło Wawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeszcze nie oglądałam Twojej wystawy, ale zawsze zachwycały mnie Twoje zdjęcia. Więc wystawa zapewne też przednia.
    Podziwiam zwłaszcza za różnorodność.
    Pozdrawiam